Áčko získalo v Tasovicích další tři body, rozhodlo opět v oslabení

I přesto, že hráli velkou část zápasu bez vyloučeného Jakuba Černého, dokázali fotbalisté Slovanu zvítězit na horké v Tasovicích 2:0. O branky v oslabení se postarali Michal Kugler a Petr Malata. Slovan je tak i nadále stoprocentně úspěšný a v nové sezóně dosud neinkasoval.

TJ Sokol Tasovice – FC Slovan Rosice      0:2 (0:1)

Branky: 39. Kugler, 86. Malata

ŽK: 51. Blahoudek, 56. Hrobař – 22. Černý, 59. Vítámvás, 60. Malata, 73. Novotný, 76. Zádrapa, 82. Selinger, 85. Havlásek

ČK: 29. Černý

Rozhodčí: Nejedlý – Švehla, Šula

Diváci: 255

Tasovice: Šebela – Švarc, Mička (K), Hrazdílek, Lašák (46. Landšperský) – Čermák (78. Fukal), Blahoudek (63. Svatoš), Hrobař, Veselý, Horáček – Paul

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás – Kugler (90. Ovčačík), Šíp – Černý, Selinger (90. Foral), Novotný (73. Vaněk) – Malata (K)

Utkání odstartovalo nebezpečnou akcí Slovanu, Černého střela z 1. minuty ale skončila vysoko nad. Domácí odpověděli v 9. minutě, kdy Paul zakončoval v malém vápně centr z pravé strany a od inkasované branky zachránil Rosice vynikající Zádrapa. Utkání ovlivnila 29. minuta, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Černý. Slovan přeskupil řady, stáhl se do defenzivy a spoléhal především na rychlé protiútoky. Jeden takový přišel ve 39. minutě, kdy Malata využil chyby domácích na polovině hřiště, s míčem se dostal až před vápno Tasovic, kde jej předložil Kuglerovi a ten technickou střelou k levé tyči překonal Šebelu – 0:1. Domácí mohli srovnat dvě minuty před pauzou, Hrobař ale jednoho z mála zaváhání v rosické defenzivě nevyužil, protože jeho střela podél vybíhajícího Zádrapy trefila pouze tyč.

Tasovice začali druhý poločas tlakem, Slovan ale v oslabení velmi dobře bránil a domácí nepouštěl do nebezpečných akcí. Za zmínku snad stojí Hrobařovo akrobatické zakončení z 69. minuty, jeho pokus ale skončil těsně mimo. Stejně tak naložil se svojí šancí Hrazdílek, který v 75. minutě hlavičkoval rovněž vedle levé tyče. Nejblíže vyrovnání byli Tasovice v 84. minutě, kdy Horáčkův přetažený centr skončil až na tyči Zádrapovy branky. Rozhodující moment utkání přišel v 86. minutě. Domácí nevyužili nebezpečnou standartní situaci a z následného brejku Malata přeloboval ze 40 metrů vyběhnutého Šebelu – 0:2. Poslední šanci zápasu připravil v 90. minutě Selinger střídajícímu Vaňkovi, jeho střela se ale mezi tři tyče nevešla.

Potvrdit tři body zvenku bude moct Slovan v sobotu 3. září, kdy na domácím stadionu přivítá nováčka soutěže FC Spartak Velká Bíteš. Utkání se hraje od 16:00.

4kolo vyjezd tasovice POZVANKA TITULKA

Kategorie: A tým