Vítězná série “A” týmu bez obdržené branky dál trvá

Vyrovnané a velmi bojovné utkání se šťastným koncem odehráli v neděli na Vrchovině fotbalisté Slovanu Rosice. Jedinou branku zápasu vstřelil ve druhém poločase Jakub Foral. Slovan si tak do tabulky připsal šestou výhru v řadě a neprůstřelnost Jana Zádrapy trvá už 540 minut.

SFK Vrchovina – FC Slovan Rosice      0:1 (0:0)

Branky: 64. Foral

ŽK: 7. Wolker, 33. Žák – 53. Kršák

Rozhodčí: Řezníček – Vojáček, Malčánek

Diváci: 230

Vrchovina: Michalek – Dobiáš, Vícha, Burian, Skryja – Blažíček, Žák, Michal (K), Wolker, Kovář (78. Mazel) – Poul (73. Bárta)

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás – Selinger, Šíp – Černý (90. Hibš), Vaněk (89. Kugler), Foral (73. Dufek) – Malata (K)

Vrchovina vstoupila do utkání s odhodláním zlomit černou sérii, když z dosavadních pěti odehraných zápasů získala pouhý jeden bod. Defenziva Slovanu ale pracovala opět velmi spolehlivě a domácí do šancí nepouštěla. První nebezpečnější šanci zápasu připravil v 15. minutě Malata pro Forala, jeho střelu ale naposlední chvíli zblokoval Skryja. Vrchovina odpověděla ve 26. minutě, kdy se jeden z domácích hráčů dostal zboku až před Zádrapu, ten však vytasil výborný zákrok a střelu vyrazil na roh. Další velkou šanci domácích měl ve 30. minutě na hlavě kapitán Michal, zcela osamocený před Zádrapou ale nedokázal po centru zprava trefit branku. Totožná situace nastala ve 42. minutě na druhé straně, kdy po výborném centru Černého minul Malata ve stoprocentní šanci levou tyč Michalkovy branky. O minutu později se na pravé straně opět prosadil Černý, jeho střela ale skončila jen v boční síti.

Nejblíže ke gólu byli domácí krátce po změně stran. V 50. minutě Zádrapa sice včasným vyběhnutím zmařil nebezpečnou akci domácích, jeho odkop ale poslal Poul z voleje zpět na branku Slovanu a míč ji jen o kousek přeletěl. V době, kdy tlak Vrchoviny začal narůstat, udeřilo na druhé straně. Černý v 64. minutě opět utekl domácí obraně, přesným centrem našel na malém vápně Forala a ten střelou do protipohybu Michalka otevřel skóre zápasu – 0:1. Inkasovaná branka tlak domácích přibrzdila a ti si po zbytek utkání nebyli schopni vytvořit žádnou vyloženou šanci. Neprosadili se ani z velkého množství nebezpečně zahrávaných standartních situací, které pozorná obrana Slovanu s jistotou odvracela. Ve čtvrté minutě nastavení mohl vítězství Rosic potvrdit Malata, když na roh domácích přiběhl i brankář Michalek, který pak chyběl v brance. Kapitán Slovanu z brejku ale trefil z dálky pouze tyč.

Už ve středu (14.9.) hrají rosičtí fotbalisté znovu. Od 16:30 se představí na půdě Uherského Brodu.

6kolo vyjezd vrchovina

Kategorie: A tým