O výhře nad Pelhřimovem rozhodl “A” tým v prvním poločase

I po pátém utkání před domácími fanoušky zůstává Slovan Rosice bez ztráty bodu. Pelhřimov porazil především díky dobrému výkonu v prvním poločase zaslouženě 3:0 a zásluhou lepšího skóre se opět posunul na 2. místo tabulky.

FC Slovan Rosice – FK Pelhřimov      3:0 (3:0)

Branky: 6. a 11. Malata, 40. Kršák

ŽK: 68. Havlásek, 82. Malata – 31. Čížek, 74. Rážek

Rozhodčí: Svoboda – Kondler, Heger

Diváci: 210

Rosice: Zádrapa – Kršák (59. Foral), Havlásek, Drbal, Šíp – Kugler, Selinger – Černý (77. Hibš), Vaněk (59. Kratochvíl), Vítámvás – Malata (K)

Pelhřimov: Čermák – Sládok, Čížek, Vacek, Homolka – Bartoň (79. Chadim), Hanousek, Poul D., Poul V. (46. Rážek), Ryšavý (46. Kmoch) – Pícha

Po výborném vstupu do zápasu a dobře odehraném prvním poločase zvítězil Slovan i v dnešním domácím utkání nad hosty z Pelhřimova přesvědčivým výsledkem 3:0. Již v 6´ si po přímém kopu z vlastní poloviny zpracoval vysoký míč Malata, na hranici 16 hostí si jej narazil s Černým a přesnou střelou k pravé tyči poprvé překonal Čermáka v brance hostí – 1:0. V 11´ po kombinaci domácích hráčů na levé straně hřiště přihrál Vítámvás před 16 Pelhřimova Malatovi, ten si navedl míč na střed 16 a z její hranice opět přesně zamířil, tentokrát k levé tyči – 2:0. Vedení domácí uklidnilo, polevili z útočné aktivity a kontrolovali hru. V 19´ pronikl podél pravé čáry hostující Pícha, od brankové čáry odcentroval zpět na 16 Slovanu na hlavu Hanouska a míč z jeho hlavy těsně minul levou tyč branky. Podobnou akci zopakovali hosté ve 27´, kdy od pravé čáry centroval do 16 domácích Bartoň na Píchu, jehož slabá hlavička z výhodné pozice z 8 m opět zamířila těsně vedle branky. Ve 30´ se po kombinaci domácích Selingera s Malatou před 16 hostí dostal k zakončení volný Kršák, jeho střela ze 14 m ale prolétla nad břevnem branky. Podstatně lépe se Kršákovi vedlo ve 40´, kdy po vítězném souboji Malaty s Čermákem na hranici 16 tečoval následnou Malatovu střelu hlavou do opuštěné branky – 3:0.

Ve 2. poločase kvalita hry, především ze strany Slovanu, poklesla a moc fotbalového již k vidění nebylo. V 55´ po rohu hostí domácí hráči kombinačně nezvládli rychlý protiútok čtyř hráčů na jednoho obránce Pelhřimova a po následném průniku Hanouska a jeho centru zakončoval na hranici malého vápna skluzem Rážek, naštěstí pro domácí pouze těsně vedle levé tyče. V 59´ překvapivě vystřelil ze 30 m hostující Kmoch a míč mířící přesně k levé tyči Zádrapa s námahou vytěsnil na roh. V 60´ se v 16 hostí uvolnil Malata, jeho kličku ale Čermák vystihl a míč skončil bez ohrožení branky v zázemí.    

V 10. kole zajíždí Slovan Rosice na půdu Slavičína. Utkání se hraje v neděli od 10:15, autobus k utkání odjíždí v 6:30.

8kolo Doma Pelhrimov TITULKA

Kategorie: A tým