Áčko neudrželo v oslabení nadějný výsledek a ve Žďáře prohrálo 1:2

Od 22. minuty hrál “A” tým Slovanu ve Žďáře v oslabení, přesto do poslední chvíle držel nadějný výsledek. O bod za remízu 1:1 jej připravila branka Štursy z 87. minuty.

FC ŽĎAS Žďár n/S – FC Slovan Rosice      2:1 (0:1)

Branky: 71. Jurnečka, 87. Štursa – 40. Novotný

ŽK: Fiala, Wasserbauer, Jurnečka – Kugler, Černý, Vítámvás

ČK: 22. Moučka (Ros)

Rozhodčí: Koláček – Křepský, Nápravník

Diváci: 220

Žďár: Konrád – Štursa, Šindelka, Wasserbauer, Fiala – Ločárek (70. Komínek), Kunstmüller (81. Mašek), Vitásek, Bureš (K) – Jurnečka, Vopršal (58. Pohanka)

Rosice: Zádrapa – Černý, Havlásek (K), Drbal, Kršák – Kugler, Šíp (81. Buršík) – Moučka, Selinger (61. Vítámvás), Pazourek (76. Přichystal) – Novotný

V 7. minutě zahrával přímý volný kop z dobré pozice Novotný, trefil však pouze zeď. Ve 12. minutě pálil z levé strany překvapivě na přední tyč Pazourek, Konrád vyrazil jeho střelu na roh. Ve 13. minutě podnikli domácí po rohu Slovanu rychlý protiútok, který zakončil Ločárek střelou metr vedle pravé tyče. V 18. minutě mohl potrestat Vopršal chybné vyběhnutí Zádrapy, z úhlu ale odkrytou branku přestřelil. Zápas ovlivnila situace z 22. minuty, ve které byl za oplácení vyloučen Moučka. Rosičtí změnili způsob hry, stáhli se a ve zbytku zápasu se spoléhali na brejky. Jeden takový jim vyšel ve 40. minutě, kdy Šíp uvolnil přihrávkou za obranu Novotného, ten se ve vápně zbavil jednoho z bráních hráčů a střelou podél domácího brankáře poslal Slovan do vedení – 0:1. V nastavení první půle mohlo být pro rosické ještě lépe, Černého centr z pravé strany ale zakončil Novotný hlavou vedle.

Ve druhém poločase si Žďár vytvořil převahu, prvních 20 minut ale Zádrapovu branku téměř neohrozil. To se změnilo v 64. minutě, kdy po kombinaci Ločárka s Pohankou střílel druhý jmenovaný těsně vedle levé tyče. Dvě minuty na to pálil z dálky nebezpečně Wasserbauer, o další minutu později vychytal Ločárka Zádrapa a brankou neskončila ani střela Fialy z 69. minuty, která proletěla kolem pravé šibenice. Vyrovnání se domácí dočkali v 72. minutě, kdy po závaru v šestnáctce Slovanu propadl míč k Jurnečkovi a ten propálil Zádrapu – 1:1. V 80. minutě mohl vrátil vedení na stranu hostí Černý, jeho střelu z přímého volného kopu ale Konrád kryl. Rozhodnutí přišlo v 87. minutě, kdy se po centru a dalším závaru nejlépe zorientoval Štursa2:1.

Zpět na vítěznou vlnu se mohou rosičtí fotbalisté vrátit už v sobotu, kdy na domácím stadionu přivítají nováčka soutěže FC Strání. Výkop utkání je ve 14:30.

Kategorie: A tým