Promarněné šance připravily “A” týmu druhou domácí prohru

V dnešním utkání si po předchozích výkonech domácího Slovanu vcelku překvapivě odvezli všechny body hosté do Havlíčkova Brodu. Domácím hráčům se vymstilo neproměnění několika vyložených šancí v první půlhodině zápasu. Po obdržené brance ve 34´ se jim již pozorně bránící hosty, i přes značnou územní převahu ve 2. poločase, překonat nepodařilo a Havl. Brod tak vybojoval cenné vítězství.

FC Slovan Rosice – FC Slovan Havlíčkův Brod      0:1 (0:1)

Branky: 34. Háněl

ŽK: Novotný, Kugler, Selinger, Černý – Kubát, Prchal

Rozhodčí: Černý – Kadlec, Petko

Diváci: 140

Rosice: Zádrapa – Černý, Buršík, Drbal, Kršák – Kugler, Šíp (K) – Vaněk (58. Moučka), Selinger, Pazourek (70. Přichystal) – Novotný (75. Vítámvás)

Havl. Brod: Kubát Jiří – Plíšek, Svoboda, Berky, Prchal – Štědrý, Polívka, Háněl (K) (84. Karlík), Kubát Jar., Bartok – Polcar (89. Henek)

V 8´ po nákopu Kršáka z poloviny hřiště pronikl zleva do 16 hostí Pazourek, jeho centr na zadní tyč odhlavičkoval před Vaňkem Prchal. Podobnou akci, tentokrát po vysunutí Selingerem, předvedl Pazourek ve 14´. Po jeho přihrávce od levé čáry 16 se v prostoru levého rohu malého vápna pěkně uvolnil Novotný, který z výhodné pozice trefil pouze nohy brankáře. V následující minutě po dlouhém autu domácího Černého z levé strany přihrál v 16 hostí Drbal o brankové čáry zpět na hranici malého vápna volnému Pazourkovi, jeho hlavičku mířící do branky ale Jiří Kubát z brankové čáry vykopl. Po následném rohu se dostal k zakončení Šíp, jeho střelu z hranice 16, na kterou golman nedosáhl, vykopl z branky Svoboda. Ve 26´ se pokusil využít nedorozumění brankáře Kubáta a stopera Berkyho na hranici 16 hostů Selinger, jeho pohotový lob přes obrannou linii minul těsně levý horní roh branky. Ve 30´, po přihrávce Buršíka ze středu hřiště, centroval zprava do 16 hostí Černý, kde se do centru položil před malým vápnem nabíhající Novotný a míč z jeho hlavy trefil pravou tyč branky. O osudu utkání rozhodly 33´ a 34´. Nejprve zblokoval Zádrapa na roh střelu hostujícího Bartoka, který po rychlém protiútoku hostí pronikl zleva do 16 domácích. Po následném rohu opět Zádrapa vyrazil na roh nebezpečnou střelu Polívky z prostoru penalty směřující k levé tyči branky. Po tomto rohu zahraném z levé strany se míč dostal na pravou stranu malého vápna, kde domácí obrana nechala osamoceného kapitána hostí Háněla, který přesnou střelou zajistil hostům vedení – 0:1. Ve 29´ zahrával přímý kop domácích z 25 m Černý, jeho střelu přes zeď padající k pravé tyči ale dnes výborně chytající Kubát vytěsnil mimo tyče.

Ve 2. poločase domácí marně hledali cestu k ohrožení soupeřovy branky. Hosté se soustředili na bránění výsledku a občas zahrozili rychlým útokem do otevřené obrany domácích. V 55´ zahrával přímý kop z 18 m Pazourek, míč mířící k levé tyči Kubát opět vyrazil. Snad poslední šanci v zápase si domácí vypracovali v 61´, kdy po rohu Kuglera z levé strany hlavičkoval Drbal z hranice brankoviště těsně nad břevno branky.

V posledním utkání letošního roku budou fotbalisté “A” týmu hostit na domácím stadionu FK Blansko. Utkání se hraje v sobotu od 13:30.

Kategorie: A tým