“A” tým doma opět vítězně, Ždírec nad Doubravou porazil 3:0

Zaslouženým vítězstvím 3:0 skončilo utkání mezi rosickým Slovanem a ždíreckým Tatranem. Fotbalisté “A” týmu se tak posunuli bod za druhý Žďár a před posledním kolem se tak dostali do boje o konečné druhé místo.

FC Slovan Rosice – Tatran Ždírec n/D      3:0 (1:0)

Branky: 68. a 76. Přichystal, 31. Pazourek

ŽK: Šíp, Černý – Michalec, Novotný, Pátek, Slavík

Rozhodčí: Pospíšil – Grečmal, Vojáček

Diváků: 160

Rosice: Zádrapa – Černý (70. Havlásek), Krejčí, Drbal, Kršák – Kugler (70. Buršík), Šíp (K) – Moučka, Selinger, Pazourek – Přichystal

Ždírec: Bartaloš – Málek, Fikar (K), Michalec, Pátek – Klimeš (77. Máša), Jiroutek, Novotný, Veselský (85. Slavík) – Slavík (80. Dočekal), Mrázek

I v dnešním souboji s celkem ze středu tabulky hráči Slovanu pokračovali v kvalitních domácích výkonech a nad Tatranem Ždírec n/D jasně zvítězili. Od začátku utkání měli domácí jasnou územní převahu a hra se převážně odvíjela na polovině Ždírce. Z této převahy se však hráči Slovanu nedokázali v první půlhodině prosadit do vážnějších brankových příležitostí. Až ve 27´ se po přihrávce Drbala z vlastní poloviny dostal do rychlého protiútoku Přichystal, jeho přihrávku na Moučku napříč 16 hostí však zblokoval vracející se Fikar a celá akce skončila pouze rohem. Po tomto rohu a přihrávce Selingera zevnitř 16 nestačil usměrnit míč do branky Drbal. Ve 31´ poslal ze středu hřiště míč mezi stopery Ždírce do jejich 16 Přichystal, nabíhající Pazourek přešel přes vybíhajícího Bartaloše a zajistil Slovanu vedení – 1:0. Ve 34´ po přímém kopu Černého z pravé strany hřiště hlavičkoval nad branku hostí Krejčí. V nastaveném čase se po autu u vlastní branky a pohotovém výkopu Zádrapy dostali domácí do rychlého útoku, po pravé straně postupující Moučka přihrál do 16 Černému a ten tísněn obráncem přestřelil branku.

Ve druhém poločase se hra v poli částečně vyrovnala, čímž se však otevřela obrana hostí pro průniky hráčů Slovanu. Ve 48´ po akci po levé straně našel Moučka v 16 hostí Selingera, ten přihrál do výhodnější pozice Přichystalovi, který při zakončení špatně trefil míč. V 53´ předvedli hosté pěknou kombinační akci přes celou polovinu Slovanu, zakončení z kopačky Slavíka však skončilo mimo levou tyč branky. V 68´ přihrál se středu hřiště Pazourek doprava na Černého, ten postoupil do 16, přihrál před branku nabíhajícímu Přichystalovi a ten z 12 m zvýšil přesnou střelou – 2:0. V 75´ po rohu hostí z pravé strany se míč postupně dostal až před brankoviště k Michalcovi, který branku Slovanu minul. V 76´ potrestali laxní rozehrávku hostí u vlastní branky napadající Přichystal se Selingerem. Selinger vybojoval u pravé hranice 16 míč na Michalcovi, následně našel přesným centrem v prostoru penalty osamoceného Přichystala a ten hlavou vstřelil svou druhou branku v zápase – 3:0. Ještě v 80´ zlikvidovala obrana hostí na hranici malého vápna náběh a střelu Moučky po průniku a přihrávce Pazourka z levé strany 16.

Tímto výsledkem si domácí definitivně zajistili třetí místo v letošním ročníku soutěže a v posledním zápase sezóny v pátek se Šumperkem si mohou vybojovat i konečné druhé místo. Zápas se hraje od 17:00.

29 kolo titulka zdirec

Kategorie: A tým