“A” tým podlehl na půdě vedoucího Hodonína 2:1

MSD, skup. D – muži, 5. kolo, neděle 5. 9. 2014

 

FC Slovan Rosice – RSM Hodonín 2 : 1

 

Branky: Reška, Vrána – Damborský

Žluté karty: Novotný, Jankůj – Selinger, Michna

Červené karty: bez

Rozhodčí: Nejezchleb – Soukal, Smekal

Diváci: 250

Sestava Hodonín: Petráš – Kyselka, Víšek (K), Novotný – Borák, Polák, Jankůj (88. Petrucha), Kobilík, Reška (84. Pecha) – Ondryáš (62. Maršálek), Vrána


Sestava Rosice: Balčirák – Oprchal (72. Huška), Polák, Selinger, Chlup – Michna, Lang, Havlásek, Těžký (46. Damborský) – Pšikal (K), Foral (60. Vítámvás)


 

V předehrávce 5. kola divize “D” na sebe narazily dva týmy z popředí tabulky a tak se dala očekávat kvalitní fotbalová podívaná.

Trenéři Slovanu Pavel Fukan a Petr Gamba nemohli do utkání vinou onemocnění nasadit útočníky Petra Malatu s Martinem Živným, po zranění už naopak usedli alespoň na lavičku náhradníků Jan Vítámvás a Jiří Huška.

Začátek utkání byl oboustranně velmi opatrný, oba týmy dobře bránily a soupeře nepouštěly do žádných vážnějších příležitostí. V 16. minutě ale z ničeho nic udeřili domácí, když si přetažený centr za obranu Slovanu zpracoval Reška a s pomocí teče překonal z úhlu Balčiráka – 1:0. Ani po úvodní brance se hra příliš nezměnila a tak se hrálo především mezi oběma šestnáctkami. V poslední minutě prvního poločasu mohl srovnat Těžký, jeho střela po rohovém kopu ale pouze orazítkovala tyč domácí branky.

Velkou šancí rosických začala i druhá půle, když se ve 46. minutě ocitl sám po centru Pšikala na malém vápně Havlásek, jeho hlavičku však Petráš vynikajícím zákrokem vyrazil. Co se nepodařilo hostům, podařilo se o dvě minuty později domácím, kdy přízemní centr z pravé strany dostal se štěstím za Balčirákova záda Vrána – 2:0. Zpět do hry mohl vrátit Rosice v 56. minutě Damborský, jeho střelu ale zlikvidoval Petráš. “Farmářská” posila z Bohunic Filip Damborský se dokázal přeci jen gólově prosadit, když v 86. minutě využil chyby do té doby výborně chytajícího Petráše a snížil na rozdíl jedné branky – 2:1. Vyrovnat už se ale rosickým bohužel nepodařilo a tak všechny body zůstaly v Hodoníně.

Příští týden čeká “A” tým Slovanu náročný program, když nejprve ve středu bude hostit tým SFK Vrchovina (17:00), v sobotu pak opět na vlastním stadionu přivítá nováčka z Mutěnic (16:00).

 

Kategorie: A tým