Áčko postupuje přes HFK Olomouc do 2. kola MOL Cupu

V prvním soutěžním utkání sezóny 2020/2021 dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu zvítězit na půdě divizního HFK Olomouc 2:0. O výhře a postupu do 2. kola MOL Cupu rozhodli rosičtí ve druhém poločase, kdy se gólově prosadili Sedláček s Černým.

HFK Olomouc – FC Slovan Rosice      0:2 (0:0)

Branky: 65. Sedláček, 73. Černý

ŽK: Buček, Krumpolc, Spurný – Malata, Černý

ČK: 89. Forch (HFK)

Rozhodčí: Zaoral – Pospíšil P., Pospíšil M.

Diváků: 155

Olomouc: Machalický – Krumpolc, Forch, Krejčí (K), Buček – Červenka (70. Filípek), Stoklasa (65. Svrčina), Kotůlek, Spurný, Bernatík (70. Henkl) – Novotný (76. Němec)

Rosice: Juran – Minárčik (67. Vítámvás), Zezula, Drbal, Kršák – Kugler, Koláčný (77. Selinger) – Černý, Novák (78. Blažík), Sedláček (67. Praks) – Malata (K) (67. Dobrovodský)

V 7. minutě zahrávali rosičtí přímý kop, po němž se míč odrazil ke Kršákovi a ten tvrdou střelou z hranice šestnáctky pořádně protáhl Machalického. Z následného rohu se k zakončení dostal opět Kršák, jeho technický pokus skončil metr vedle pravé tyče. Domácí vyslali první střelu na branku o minutu později, Kotůlkův dalekonosný projektil skončil přímo v rukavicích Jurana. Střela Červenky ze 13. minuty už byla o poznání nebezpečnější, i s ní si však Juran bez větších problémů poradil. V 15. minutě vyslal Kugler do úniku Černého, který branku HFK přestřelil. Ve 24. minutě zakončil akci Slovanu Koláčný, jeho pokus Machalický kryl. Ve 30. minutě se na velkém vápně šikovně uvolnil Novotný a Juran měl co dělat, aby jeho přízemní střelu vytěsnil konečky prstů na roh. V největší šanci prvního poločasu se ve 36. minutě ocitl Minárčik, který po Novákově prodlouženém centru zakončoval osamocený na zadní tyči, Machalický ale skvělým zákrokem změnu skóre nepřipustil.

Po změně stran začali rosičtí velkým náporem. V 50. minutě uvolnil Novák za obranu nabíhajícího Sedláčka, který zblízka minul. V 51. minutě předběhl Novák jednoho z domácích stoperů, míč předložil Malatovi, ten však odkrytou branku přestřelil. O minutu později našel Černý přesným centrem Minárčika, jehož zakončení na přední tyči skončilo pouze v boční síti. V 57. minutě nejprve Sedláček hledal ve vápně Malatu, kterému k zakončení scházely centimetry, následnou akci Minárčika z druhé strany zakončil Kršák střelou nad. V 65. minutě už se rosičtí dočkali, když Novák přihrál z pravé strany před branku Sedláčkovi a ten zblízka propálil Machalického – 0:1. V 72. minutě podnikli rosičtí rychlý protiútok na jehož konci byla Dobrovodského přihrávka na Černého, který nechytatelnou střelou ke vzdálenější tyči zvýšil – 0:2. V 78. minutě pálil střídající Selinger zpoza šestnáctky sice tvrdě, ale vysoko nad. V 82. minutě zahrozili i domácí, se Spurného střelou si Juran dokázal poradit. V poslední minutě utkání mohl “červený” faul Forcha na Černého potrestal Kugler, míč z přímého kopu ale poslal těsně vedle levé tyče.

V sobotu zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Kroměříže, kde se od 17:00 utkají s domácí Hanáckou Slavií.

Kategorie: A tým