“A” tým vstoupil do sezóny výhrou v Bystřici

Výborný vstup do sezóny mají za sebou fotbalisté Slovanu. Po bezbrankovém prvním poločase vstřelili rosičtí po změně stran tři branky a zaslouženě si z Bystřice nad Pernštejnem odvážejí 3 body za výhru 3:0.

SK Bystřice n/P – FC Slovan Rosice     0:3 (0:0)

Branky: 60. a 72. Přichystal, 66. Chlup

ŽK: 85. Mitáš – 67. Havlásek

Rozhodčí: Dorušák – Vojáček, Polanský

Diváci: 180

Bystřice: Mrňous – Vícha (K), Šponar, Chocholáč, Mitáš – Adamec, Illek (80. Veselý), Zbytovský, Sklenář – Malý, Prášil (55. Čech)

Rosice: Zádrapa – Rybníček, Selinger, Huška, Drbal – Fojtík, Lang, Havlásek (83. Těžký), Chlup (74. Vítámvás) – Přichystal (77. Moučka), Malata (K)

První poločas nenabídl divákům příliš fotbalové podívané, hrálo se především mezi oběma šestnáctkami. Domácí si vypracovali největší příležitost po půl hodině hry, kdy Prášil postupoval ze strany sám na Zádrapu, jeho pokus o lob ale skončil v rukavicích rosického brankáře. Krátce na to se do vyložené šance dostal Chlup, když obešel domácího golmana, z úhlu však minul prázdnou branku.

Ve druhém poločase oba týmy zvýšily tempo, góly však padaly pouze do domácí branky. Vše odstartovala 60. minuta a Langova dalekonosná střela, kterou Mrňous pouze vyrazil před sebe a Přichystal pohotovou střelou z otočky poslal Slovan do vedení – 0:1. O šest minut později se po pěkné akci ve středu hřiště dostal míč až na levou stranu k Chlupovi, který i s pomocí břevna zvýšil vedení – 0:2. V 72. minutě už to bylo o tři branky, když se Havlásek proháčkoval až do šestnáctky, jeho střelu Mrňous s námahou vyrazil a dobíhající Přichystal vstřelil hlavou svoji druhou branku v utkání – 0:3. Rosičtí měli ještě jednu stoprocentní šanci, když střídající Moučka vybídl ke skórování Langa, jeho střela však o pár centimetrů minula pravou tyč domácí svatyně. Domácí si ve druhé půli žádnou brankovou příležitost nevytvořili a tak si Slovan odváží důležité tři body za výhru 3:0.

Ve druhém kole se představí rosičtí fotbalisté na vlastním trávníku proti nováčkovi soutěže FK Kozlovice. Utkání se hraje v sobotu 15. září od 16:30.

Kategorie: A tým