Jarní domácí mizérie “A” týmu pokračuje, Vítkovicím podlehl 2:0

Ani na třetí jarní pokus nedokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu doma bodovat a posledním Vítkovicím podlehli 2:0. Hosté se po změně stran dokázali narozdíl od domácích dvakrát gólově prosadit a slaví první výhru v sezóně.

FC Slovan Rosice – MFK Vítkovice       0:2 (0:2)

Branky: 49. Rychtár, 61. Krela

ŽK: Přerovský, Kršák, Buchta – Aririerisim, Burgo, Chylek

Rozhodčí: Rosický – Denev, Svoboda

Delegát: Peřinka

Diváků: 210

Rosice: Zádrapa – Černý (K) (64. Kršák), Zezula, Buchta, Praks (55. Kotásek) – Novák – Přikryl, Koláčný (55. Přerovský), Selinger, Fila (55. Dobrodský) – Matula (77. Sedláček)

Vítkovice: Murin – Stanimirovič (46. Repa), Vadnov, Aririerisim, Zouhar – Burgo, Bystřičan (80. Tamajka), Žák (46. Krela), Zogata, Richtár (K) (90. Keňo) – Raab (69. Chylek)

Jako první zahrozili ve 14. minutě hosté, střela Raaba z úhlu skončila metr nad břevnem Zádrapovy branky. Mnohem nebezpečněji pálil v 19. minutě na druhé straně Koláčný, jeho pokus mířící pod břevno vytěsnil Murin na roh. Ve 30. minutě se po centru Černého ocitl v šanci Fila, namísto zakončení ale zvolil kličku, po které ho Murin vychytal. Ve 35. minutě vyboxoval Murin centr Přikryla přímo k Černému, který zpoza šestnáctky zamířil přímo do jeho náruče. Ve 38. minutě se podruhé v zápase přihlásil o slovo Raab, i tenktokrát však branku přestřelil. Ve 41. minutě mohl po přihrávce Matuly poslat Slovan do vedení Přikryl, který šel sám na Murina, hostující brankář jej však vychytal.

Ve 46. minutě střílel z hranice velkého vápna Koláčný, jeho střela skončila vedle pravé tyče. Ve 49. minutě se po centru z levé strany ocitl sám před Zádrapou Rychtár a střelou bez přípravy nedal domácímu brankáři šanci zasáhnout – 0:1. O dvě minuty později pronikl do vítkovické šestnáctky Přikryl, míč předložil pod sebe Filovi, kterému ve skórování zabránil obětavým zákrokem jeden z obránců. V 59. minutě se před hostující šestnáctkou uvolnil Dobrovodský, jeho následnou střelu Murin vyrazil. V 61. minutě přišla pro domácí druhá rána, když povedenou akci hostů zakončil do prázdné branky Krela0:2. Největší šanci vrátit se zpět do utkání měli rosičtí v 74. minutě, kdy se po centru Kotáska ocitl sám před Murinem Přikryl, jeho hlavičku ale vyrazil brankář Vítkovic na roh. Ve zbytku zápasu už pozorná obrana hostů domácí do šance nepustila a dlouhé čekání rosických na první domácí jarní body a góly pokračuje.

Ukončit ho můžou fotbalisté “A” týmu již příští sobotu, kdy budou hostit 1.FC Slovácko B. Začátek zápasu je v 15:30.

Kategorie: A tým