Ani lídr z Kroměříže nepřipravil “A” tým o venkovní neporazitelnost

Ve šlágru 24. kola MSFL remizovali fotbalisté “A” týmu Slovanu na půdě lídra soutěže Kroměříže 1:1. Rosičtí odehráli kvalitní první poločas, ve kterém se po gólu Přikryla ujali vedení. Domácí po pauze svůj výkon zlepšili, díky Houserovi srovnali a souboj nejlepšího útoku soutěže s nejlepší obranou tak skončil spravedlivou dělbou bodů.

SK HS Kroměříž – FC Slovan Rosice      1:1 (0:1)

Branky: 78. Houser – 17. Přikryl

ŽK: Zavadil, Goncalves, Jeleček – Kotásek, Fila, Dobrovodský, Matula

Rozhodčí: Bělák – Cieslar, Tomanec

Delegát: Bábíček

Diváků: 317

Kroměříž: Dostál – Machálek M. (46. Surynek), Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Machálek T. (75. Jambor), Houser, Cupák, Matoušek (K), Červenka (59. Goncalves) – Chwaszcz

Rosice: Drobek – Kotásek (46. Černý), Zezula, Kršák, Praks – Selinger (K), Novák – Přikryl, Koláčný (75. Matula), Sedláček (64. Dobrovodský) – Fila (75. Přerovský)

Jako první zahrozili v 11. minutě rosičtí, když Fila přihrál v šestnáctce pod sebe Selingerovi, jehož střelu zblokoval na poslední chvíli jeden z obránců na roh. V 17. minutě se pěknou individuální akcí prezentoval na levé straně hřiště Sedláček, následně přihrál na malé vápno Selingerovi, toho sice Dostál vychytal, proti dorážce Přikryla už byl ale bezmocný – 0:1. Minutu po vedoucím gólu mohlo být srovnáno, Tomáš Machálek ale po centru z levé strany vysoko přestřelil. Ve 38. minutě nabil Sedláček na velké vápno Praksovi, jeho tvrdá střela skončila vedle pravé tyče. Ve 43. minutě zakončil Koláčného přetažený roh na zadní tyči Novák, Dostál jeho hlavičku bez větších problémů chytil.

Domácí v poločase přeskupily řady a hned v úvodní minutě druhého dějství pálil z úhlu nebezpečně Cupák, branku však minul. V 54. minutě předvedl důležitý zákrok Drobek, který konečky prstů vytěsnil střelu Chwaszcze na tyč. V 61. minutě napřáhl zpoza velkého vápna Praks, jeho pokus skončil vedle pravé tyče. V 70. minutě se na druhé straně dostal do zakončení střídající Surynek, jeho přízemní střelu Drobek bez větších problémů kryl. Vyrovnání se domácí dočkali v 78. minutě, kdy se mezi rosickými obránci šikovně prosmýkl Houser a pohotovou střelou k pravé tyči překonal Drobka – 1:1. Vrátit vedení rosickým mohl v 83. minutě Zezula, po přímém kopu Přerovského ale zamířil hlavou přímo do Dostála. Nejblíže vítězné branky byli domácí v 84. minutě, na Surynkovu střílenou přihrávku ale žádný z jeho spoluhráčů nedosáhl.

Již v úterý zajíždějí fotbalisté našeho “A” týmu do Frýdlantu nad Ostravicí. Dohrávka 19. kola MSFL má výkop v 16:30.

Kategorie: A tým