V pátek 8. ledna zahajuje “A” tým zimní přípravu

Již za dva dny vstoupí do zimní přípravy fotbalisté rosického Slovanu, kteří se po podzimní části sezóny nachází na 13. místě tabulky Moravskoslezské divize “D”. Pod vedením nové trenérské dvojice Michal Kugler a Petr Čejka je čeká celkem 10 týdnů náročné přípravy, kterou zakončí domácím mistrovským utkáním s FK Blansko (sobota 19.3. od 15:00).

Hned od úvodu přípravy se stávající kádr Slovanu rozroste o několik nových hráčů. Defenzivu Slovanu by měli vyztužit odchovanec brněnské Zbrojovky Michael Kršák (1991), který naposledy nastupoval v dresu Moravské Slavie Brno, a taky krajní obránce Petr Šíp (1986) z Blanska. Dalšími posilami by se měli stát záložníci Michal Kugler (1993) a Přemysl Fousek (1992), kteří taktéž přichází z Blanska. Poslední novou tváří je krajní záložník David Pazourek (1995), odchovanec Zbrojovky Brno, který na podzim hostoval ve Vyškově. Do přípravy se zapojí také dvojice kmenových hráčů Slovanu Jiří Pecha a Filip Těžký, kteří v průběhu podzimu odešli na hostování do Svratky Brno. Nastálo se bude s “A” týmem připravovat i talentovaný dorostenec Vojtěch Dočekal (1999), který doplní brankářskou dvojici Jan Zádrapa – Peter Balčirák.

Klub naopak opouší autor čtyř podzimních branek Ondřej Přichystal, který má namířeno do Rakouska. Nejisté je i další působení jedné z opor týmu Dalibora Dvořáka, který by měl v polovině ledna odjet na testy rovněž v Rakouska.

Přípravné zápasy:

Celkem sedm přípravných utkání odehrají rosičtí fotbalisté, než nastoupí k prvnímu jarnímu mistrovskému zápasu. Kromě čtyř účastníků krajského přeboru je čekají i tři utkání s týmy z MSFL.

31.1. (So)   TJ Tatran Bohunice – FC Slovan Rosice
6.2. (So)     SK Olympia Ráječko – FC Slovan Rosice
13.2. (So)   MSK Břeclav – FC Slovan Rosice
17.2. (St)    FC Sparta Brno – FC Slovan Rosice
20.2. (So)   SK Moravská Slavia Brno – FC Slovan Rosice
5.3. (So)     MFK Vyškov – FC Slovan Rosice
12.3. (So)   FC Slovan Rosice – 1.FC Slovácko “B”

Kompletní rozpis přípravných utkání včetně míst a hracích časů naleznete zde

Kádr “A” týmu pro zimní přípravu:

Brankáři: Peter Balčirák, Jan Zádrapa, Vojtěch Dočekal

Obránci: Jan Vítámvás, Jiří Huška, Tomáš Selinger, Pavel Drbal, Dominik Hibš, Michael Kršák, Petr Šíp

Záložníci: Jakub Havlásek, David Lang, Ondřej Makiš, Jiří Pecha, Filip Těžký, Radek Fojtík, Dalibor Dvořák, Štěpán Rybníček, Michal Kugler, Přemysl Fousek, David Pazourek

Útočníci: Petr Malata, Tomáš Chlup, Jakub Foral, Dominik Moučka

Farmářská spolupráce s Čechií Zastávka bude pokračovat i v jarní části sezóny.

Kategorie: A tým