Mladší přípravka odehrála několik turnajů.

Hanácká výzva

Náš tým „B“arci přijal pozvánku na předvánoční turnaj, který se konal v Olšanech u Prostějova. V prostředí krásné haly jsme dne 17. 12. 2023 odehráli kvalitní utkání s hanáckými týmy – SK Hanácká Slavia Kroměříž, FC Dolany, Sokol Olšany a Sigma Hodolany. Naši kluci (r. 2016) rozjeli rosický válec pod taktovkou trenéra Romana Štosse, který ladil emoce hráčů po prohrách, remízách i závěrečné výhře, která klukům zajistila krásné a překvapivé 3. místo.

Turnaj si kluci užili v této partě – Patrik Štoss, Tim Soukop, Tonda Plaček, Michal Šrámek, Nicholas Dvořáček, Ondřej Pavlásek, Kevin Krejčiřík a Matěj Krška. Další individuální cenu si po brankářském výkonu odvezl opět Patrik Štoss, který byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Brněnské fotbalové války

„B“arca ve složení – Matěj Krška, Patrik Štoss, Ondřej Pavlásek, Matyáš Čermák, Michal Vodák, Tim Soukop, Samuel Adamča, Darina Dobšíková a pod vedením trenérů Romana Štosse, Milana Adamči a Vaška Dobšíka zavítala dne 14. 01. 2024 na turnaj do brněnských Vinohrad. Soupeřem nám byly tyto týmy: FC Svratka Brno, FC Dosta Bystrc-Kníničky, SK Slatina, TJ Tatran Starý Lískovec a Tatran Kohoutovice.

Turnaj, na kterém nebylo podstatou počítání skóre a tabulkových výsledků, ale radost ze hry a z každé vstřelené branky, splnil svůj účel. Odjeli jsme z něj fotbalově vyválčení, s pocitem dobře odvedené hry a hlavně s úsměvem na tvářích.

Pro stříbro do Bystřice nad Pernštejnem

Kluci a holky z „A“tletika už se v novém roce 2024 nemohli dočkat dalšího turnaje. Poctivý trénink chtěli konečně prodat i v konfrontaci s jinými týmy (r. 2015). Proto jsme přijali výzvu k účasti na turnaji v Bystřici nad Pernštejnem, který se konal dne 20. 01. 2024.

Tentokrát ve složení – Tobiáš Mareš, Nikol Vávrová, Rostislav Svoboda, Filip Volek, Dmytro Huivan, Darina Dobšíková, Samuel Adamča a pod vedením trenérů Milana Adamči a Vaška Dobšíka.

Odehráli jsme 6 kvalitních utkání. S týmy, které reprezentují fotbal Českomoravské vrchoviny, Olomoucký kraj, ale i derby se sousedem????: SK Bystřice nad Pernštejnem, FK Šumperk, SK Říčany, TJ Sokol Bystré, TJ Nová Ves, TJ Moravec. Celkem 5 vítězství a jediná prohra nás vynesly na bednu a  „A“tletiko si tak odváží další turnajové stříbro.

Lze konstatovat, že i prohra s FK Šumperk byla pro naše hráče přínosná. Ukázala nám, kam až se dají dovednosti u fotbalistů v tomto věku posunout, pokud hráči na sobě budou chtít i dále pracovat.  Poděkování patří opět všem rodičům, kteří s dětmi od začátku roku turnaje absolvují a podporují je v jejich rozvoji.

Za trenérský tým MP Slovanu Rosice

Milan Adamča

Brno_14.01.24 (1) Brno_14.01.24 (2) Brno_14.01.24 (3) Bystřice n.P._20.01.24 Olšany_17.12.23 (1) Olšany_17.12.23 (2)