Proti papírovému favoritovi odehrál Slovan povedené utkání, bereme bod po bezbrankové remíze

FC Slovan Rosice – FK Třinec      0:0 (0:0)

Branky: -

ŽK: Goj –  Clement,  Machuča,  Dedič, Orság

ČK:  –

Rozhodčí: Dorušák – Marek, Ehrenberger

Delegát: 

Diváků: 

Rosice: Jágrik – Zezula (C), Novák, Buchta, Koláčný (81. Kulík), Fila, Moučka (90+3 Sedláček), Novotný, Mazuch, Charles (90. Dobrovodský), Goj (90+3 Trtek)

Třinec: Mrózek – Konečný (72 Ayoola), Holík (C) (72. Clement), Bolf (46. Vlachovský), Zinhasovič (86. Bartůněk), Orság, Machuča, Omasta, Dedič, Cienciala (88. Szewieczek), Dadak

 

Předzápasové prognózy pasovaly našeho dnešního soupeře na základě jarních výsledků do role favorita. A úvod utkání to potvrzoval – po počátečním oťukávání vytáhl náš soupeř rychlou hru založenou na dobré kombinaci a přehledu na hřišti. Tento stav rozložení sil trval do 20. minuty prvního dějství. Jelikož ale žádnou z šancí soupeř neproměnil, začali se osmělovat rosičtí. Nejprve ojedinělými akcemi bez výrazného zakončení, s přibývajícím časem prvního poločasu se hra vyrovnávala, dokonce jsme chvílemi tahali za delší konec. Nicméně žádná z akcí na obou stranách branku nepřinesla, takže do kabin se odcházelo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se ale obraz hry změnil. Slovan povzbuzený dobrou hrou v prvním poločase se do soupeře obul a hned z první akce řádně zatopil soupeři. S postupujícím časem bylo zřejmé, že pro hostující tým nebudeme snadnou kořistí a podle stylu hry třineckých se dalo vytušit, že by jim případný bod vyhovoval, zvláště poté, co domácí po standartní situaci v 77. minutě dostali míč do soupeřovy branky. Čárový rozhodčí však viděl postavení mimo hru a branka nebyla uznána. Ve druhém poločase byli domácí lepším týmem, hosté hrozili z ojedinělých protiútoků. Konec zápasu se nesl v poněkud nervózní atmosféře, žádný z týmů se brankově neprosadil. Ve srovnání obou poločasů se dělba bodů jeví jako spravedlivá.