Ve třetím přípravném utkání zvítězil “A” tým 3:2 v Břeclavi

V sobotu se představil “A” tým Slovanu na půdě třetiligové Břeclavi. Proti kvalitnímu soupeři odehráli rosičtí povedené utkání, ve kterém zvítězili 3:2.

MSK Břeclav – FC Slovan Rosice      2:3 (0:2)

Branky: 65. Sycha, 84. Hloch – 21. Huška, 26. Pazourek, 87. Matyska

Rosice: Zádrapa (75. Dočekal) – Vítámvás (60. Rybníček), Drbal, Kršák, Šíp – Lang, Huška – Matyska, Chlup (60. Moučka), Pazourek (46. Makiš) – Moučka (46. Fojtík)

Rosičtí vstoupili do utkání aktivně, dobře kombinovali a dostali se do několika nebezpečných situací. Ty ale domácí obrana vždy odvrátila. První vyložená šance Slovanu přišla ve 20. minutě, kdy Drbalovu hlavičku do odkryté branky vytáhl domácí brankář na roh. Z něj posadil Matyska míč na hlavu Hušky a ten přesnou hlavičkou na zadní tyč otevřel skóre utkání – 0:1. Ve 26. minutě utekl domácím stoperům Moučka a byl zastaven pouze za cenu faulu. Hlavní rozhodčí sice červenou kartu neudělil, ale z následného přímého kopu se parádně trefil Pazourek0:2. Třetí branku mohli přidat rosičtí krátce před pauzou, když ve 44. minutě prodloužil Huška míč na Chlupa, ten postupoval sám na brankáře, branku však minul.

Dobře začali rosičtí i po změně stran. V 50. minutě poslal Chlup míč za obranu Fojtíkovi, jeho střelu ale břeclavský brankář vyrazil na roh. Domácí se do první vyložené šance dostali až v 65. minutě a hned ji proměnili. Sycha po pravé straně pronikl s míčem až do vápna a lobem na zadní tyč překonal Zádrapu – 1:2. Dvougólové vedení mohl Slovanu v 71. minutě vrátit Makiš, který šel z boku sám na branku. Domácí brankář ale předvedl další výborný zákrok. Důležitý zákrok vzápětí předvedl na druhé straně i Zádrapa, který na brankové čáře vychytal jednoho z domácích hráčů. V 75. minutě nahradil Zádrapu v brance Rosic šestnáctiletý odchovanec Vojtěch Dočekal, který si tak odbyl svoji premiéru v dresu “A” týmu. Tu mu ale v 84. minutě jeho spoluhráči příliš neusnadnili. Rybníček zahrál těžkou malou domou, břeclavští jeho přihrávku vystihli a Hloch srovnal na 2:2. Poslední slovo ale měli rosičtí. V 87. minutě pronikl Kršák středem hřiště až před domácí šestnáctku, předložil míč Matyskovi a ten přesnou střelou podél brankáře rozhodl o těsné, ale zasloužené výhře Rosic – 2:3.

V pořadí čtvrté přípravné utkání odehrají fotbalisté “A” týmu již ve středu (17.2.), kdy se od 17:30 utkají se Spartou Brno. Utkání se hraje na umělé trávě v Komárově.

Kategorie: A tým