Branka v závěru utkání rozhodla o výhře “A” týmu nad Vyškovem

Podruhé v zimní přípravě nastoupili rosičtí fotbalisté proti třetiligovému soupeři. Po výhře nad Břeclaví (3:2) se radovali z vítězství i tentokrát, když domácí Vyškov porazili 2:1. Utkání hrané na výborně připraveném umělém trávníku, který letos hostil i Tipsport Cup, rozhodl brankou v závěru zápasu Dominik Moučka.

MFK Vyškov – FC Slovan Rosice      1:2 (0:1)

Branky: 80. Lahodný – 27. Novotný, 89. Moučka

Rosice: Zádrapa (46. Balčirák) – Vítámvás, Drbal, Kršák, Šíp – Chlup (60. Fojtík), Huška, Novotný (55. Lang), Kugler (58. Moučka), Pazourek (60. Rybníček) – Malata (70. Selinger)

Dnešní utkání nebylo na brankové příležitosti tak bohaté jako předchozí přípravné zápasy Slovanu, o což se zasloužily především pozorné obrany obou týmů. Přesto v něm nakonec padly tři branky. První přišla ve 27. minutě, když Vítámvás uvolnil na pravé straně Chlupa, který centrem do šestnáctky našel “exvyškovského” Novotného a ten svoji šanci s přehledem proměnil – 0:1. Po centru Drbala a hlavičce Hušky mohl ve 41. minutě navýšit vedení Slovanu Chlup, ve vyložené šanci ale přestřelil. Domácí byli v prvním poločase aktivní, s výjimkou několika nebezpečných centrů a standartních situací však branku Zádrapy vážněji neohrozili.

Po změně stran Vyškov svoji aktivitu ještě zvýšil a zatlačil rosické do defenzivy. Výsledkem však bylo opět pouze několik centrů a standartních situací, které obrana Slovanu dokázala odvrátit. Dobrou příležitost vyrovnat měli domácí v 74. minutě, Lahodného střela ale skončila těsně vedle. Vzápětí se na druhé straně prezentoval pohotovou střelou Selinger, bohužel však přímo doprostřed Kollárovi branky. Tomáš Selinger nastoupil poprvé od posledního podzimního mistrovského utkání s Bystřicí. V 79. minutě zahrávali vyškovští nebepečný přímý kop, který Balčirák vytěsnil i s pomocí břevna na roh. Z něj už se ale Vyškov prosadil, když se ve vápně nejlépe zorientoval Lahodný a srovnal – 1:1. Když už utkání spělo do remízového konce, vystihl Moučka rozehrávku domácích obránců, obešel vyběhnuvšího Kollára a střelou do prázdné branky rozhodl o výhře Rosic – 1:2.

V generálce na první jarní mistrovské utkání přivítají fotbalisté “A” týmu 1. FC Slovácko “B”. Utkání se oproti původnímu sobotnímu termínu hraje v neděli (13.3.) od 11:00 na přírodní trávě na stadionu Slovanu. V případě nepříznivého počasí je náhradní variantou umělá tráva v tréninkovém centru Zbrojovky Brno ve stejný hrací den i čas.

Kategorie: A tým