Áčko si po výhře nad Uherským Brodem připsalo první jarní výhru

Ve 20. kole ukončili hráči “A” týmu čekání na první jarní vítězství, když na domácím stadionu porazili i díky dvěma trefám Petra Malaty Uherský Brod přesvědčivě 3:0.

FC Slovan Rosice – ČSK Uherský Brod      3:0 (1:0)

Branky: 27. (PK) a 57. (PK) Malata, 77. vlastní Hruboš

ŽK: 28. Pazourek – 77. Kúdela

Rozhodčí: Černý – Pfeifer, Hájek

Diváci: 190

Rosice: Zádrapa – Kršák, Huška, Drbal, Šíp – Moučka (80. Fojtík), Selinger, Novotný (88. Pecha), Kugler, Pazourek (87. Chlup) – Malata (K)

Uh. Brod: Kohoutek – Nevařil (46. Pochylý), David M., Vrága, Kúdela (79. Dolina) – Michalec, David R., Pacl, Hruboš, Mančík (63. Jaroněk) – Večeřa

Po dlouhé době se konečně podařil hráčům Slovanu plný bodový zisk. Naposledy se tak stalo v 10. kole 10. října v domácím zápase se Žďárem nad Sázavou. I když se jim dnes nepodařilo proměnit žádnou šanci ze hry, plně využili nabídnuté standardní situace a Uherský Brod porazili přesvědčivým výsledkem.

V prvním poločase se hra odvíjela především mezi 16, trpěla nepřesnostmi z obou stran a k vidění bylo minimum šancí, které si vypracovali pouze domácí. V 10´ se probojoval do 16 hostí Pazourek, jeho střela ze 14 m ale prolétla mimo levého horního rohu branky Brodu. Ve 26´ podnikli domácí hráči krátce po sobě dva bezpečné průniky středem hřiště do 16 hostí. Při druhém byl faulován Malata, který následně nařízenou penaltu sám s přehledem proměnil – 1:0. Další šanci měl Slovan až ve 42´, kdy Selinger ze středu hřiště vysul po levé straně Novotného, jehož přihrávka od brankové čáry ale prošla neškodně podél celé branky hostí.

Druhý poločas začal ve stylu poločasu prvního. Až v 57´ přihrál domácí Novotný ze středu hřiště doprava rozběhnutému Moučkovi, ten pronikl do 16 hostí a při zakončení byl faulován. Druhou penaltu proměnil opět Malata, tentokrát ovšem s kouskem štěstí, protože Kohoutek vystihl směr střely a na míč si i sáhl – 2:0. Hosté poprvé vážněji zahrozili až v 60´. Přímý kop od levé brankové čáry zahrál Pochylý do 16 Slovanu na hlavu R. Davida, míč směřující nebezpečně k levé tyči vytlačil Zádrapa s námahou na roh. V 65´ měli další šance domácí. Nejprve se dostal z pravé strany do 16 hostí Moučka, na jehož přihrávku před branku nedosáhl Pazourek. A po následném centru z levé stany netrefil z dobré pozice v 16 branku Malata. Velkou šanci měli hosté v 66´, kdy rychlou kombinační akci středem hřiště zakončil Hruboš střelou do nohou dobře postaveného Zádrapy. Vítězství si Slovan pojistil v 77´. Přímý kop od pravé čáry 16 zahrál na přední tyč Pazourek a ve skrumáži hráčů si míč do vlastní branky srazil hlavou Hruboš3:0. V závěru utkání mohli domácí vedení ještě zvýšit. V 84´ po přihrávce Malaty z pravé strany minul branku z dobré pozice u zadní tyče Pazourek. Tentýž hráč uvolnil v 87´ do 16 hostí Selingera , který ale zakončil akci slabou střelou přímo do rukou Kohoutka.

Ve čtvrtém jarním kole zajíždějí hráči “A” týmu do Pelhřimova. Utkání se hraje v neděli 10. dubna od 15:30.

Kategorie: A tým