Áčko se rozloučilo s fanoušky dobrým výkonem a vítězstvím

Povedenou derniéru na domácím stadionu mají za sebou fotbalisté “A” týmu Slovanu, když v předehrávaném 29. kole porazili Sokol Tasovice 3:1. Oboustranně pohledné utkání strhli rosičtí na svoji stranu těsně před koncem a připsali si tak už pátou výhru v řadě.

FC Slovan Rosice – TJ Sokol Tasovice      3:1 (1:1)

Branky: 30. Selinger, 86. Kršák, 90+1. (PK) Malata – 34. Horáček

ŽK: 73. Huška, 78. Havlásek – 0

ČK: 0 – 90. Švarc

Rozhodčí: Machač – Švehla, Ságl

Diváci: 160

Rosice: Balčirák – Vítámvás, Huška, Drbal, Kršák – Kugler (77. Lang), Šíp – Moučka, Selinger, Havlásek (83. Chlup) – Malata (K)

Tasovice: Šebela – Švarc, Mička (K), Hrazdílek (70. Foist), Šuráň – Čermák, Machač, Hrobař, Horáček (67. Svatoš) – Paul, Kirschner

V posledním utkání soutěžního ročníku 2015/16 na rosickém stadionu se střetli dva soupeři z horní části tabulky a oba měli o co hrát. Domácí Slovan o páté vítězství v řadě a hostující Tasovice o konečné třetí místo v tabulce. A na hřišti se tato skutečnost projevila. K vidění byl oboustranně rychlý fotbal s pěknými kombinacemi i rychlými útoky. V první půlhodině utkání byli lepší domácí, soupeře téměř nepustili na svoji polovinu a ve 30´ získali Selingerem vedení. Poté se hra vyrovnala, hosté ve 34´ Horáčkem srovnali i skóre  a v závěru 1. poločasu byli nebezpečnější. Druhý poločas již neměl takové tempo jako poločas první, přesto se bylo na co dívat. Oba celky si vypracovaly několik šancí a až v samém závěru utkání rozhodli o svém vítězství domácí.

V 9´ vystřelil z 18 m domácí Malata a Šebela měl co dělat, aby míč mířící do středu brány alespoň vyboxoval. Ve 14´ po rohu domácích z pravé strany netrefil u zadní tyče přesně hlavou Havlásek a míč skončil vedle branky. Ve 22´ pronikl po pravé straně Vítámvás, přihrál do 16 hostí do prostoru penalty a Moučka ve výborné pozici míč minul. Ve 26´ vystrašil domácího Balčiráka v brance tvrdou střelou z 24 m Šuráň, míč proletěl těsně vedle levé tyče. Ve 30´ prošel středem hřiště Selinger, přihrál doleva Kršákovi. Ten pronikl do 16 hostí a zpětnou přihrávkou našel dobíhajícího Selingera, který přesnou střelou otevřel skóre utkání – 1:0. Ve 32´ přišel ve středu hřiště o míč domácí Kugler, následný protiútok zakončil tvrdou střelou z 20 m Hrobař a Balčirák měl plné ruce práce s vyboxováním míče mimo branku. Ve 34´ zahrával z pravé strany roh hostující Švarc, centrovaný míč prodloužil hlavou Šuráň až na levou stranu 16 odkud osamocený Horáček prostřelil Balčiráka přesnou střelou k pravé tyči – 1:1. Ve 36´ po rychlém protiútoku hostí vedeném středem hřiště Hrobařem zakončil z prostoru 16 nepřesnou střelou Horáček.

V 63´ zahrával přímý kop Slovanu z 18 m z levé strany 16 Malata a míč směřující přesně do horního pravého rohu branky Šebela efektním zákrokem vyboxoval. V 71´ pronikl z pravé strany do 16 domácích Svatoš a jeho střelu k bližší tyči vyboxoval Balčirák na roh. V 72´ pronikl po pravé straně domácí Selinger, od brankové čáry přihrál zpět před bránu Kršákovi, jehož střelu vykopl Hrazdílek mimo z branku. V 78´ postupoval středem hřiště Selinger, při zakončení na hranici 16 však podkopl míč a ten skončil daleko mimo branku. V 81´ prošla přihrávka hostujícího Paula z pravé strany 16 před branku přes celé brankoviště, když nabíhajícího Kirschnera zablokoval Vítámvás. V 86′ po kombinaci domácích ve středu hřiště si Malata narazil míč s Langem, pronikl do 16, kde ještě přihrál dobíhajícímu Kršákovi a ten zakončil celou akci přesnou střelou – 2:1V 88´ podnikl po levé straně samostatnou akci Chlup, pronikl až před brankáře, ale jeho třela trefila pouze nohy padajícího Šebely. V 90´ pronikl po přihrávce Langa do 16 hostí Moučka, kterého srazil bránící Švarc. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Malata3:1.

V posledním kole zajíždějí rosičtí fotbalisté do Kozlovic, kde budou bojovat o konečné páté místo v tabulce. Utkání se hraje v neděli 12. června od 16:30.

výsledek tasovice doma2016 PS

Kategorie: A tým