Z Otrokovic veze “A” tým tři body za výhru 3:0

MSD, skup. D – muži, 12. kolo, 25. 10. 2014

 

FC Otrokovice – Slovan Rosice 0 : 3 (0:2)

 

Branky:   nikdo – 38. a 66. (PK) Pšikal, 15. Havlásek

Žluté karty: Vavruša, Bělaška – Selinger, Živný, Michna

Červené karty: bez

Rozhodčí: Svoboda – Běhal, Kondler

Diváci: 90

Sestava Otrokovice : Balážik – Kovařík, Juráň (20. Silný), Bělaška, Zach (81. Palík) – Němec (84. Kryšpín), Juhás, Šuranský, Mlýnek, Zábojník – Vavruša

Sestava Rosice :  Balčirák – Chlup (81. Foral), Polák, Huška, Vítámvás (78. Oprchal) – Michna (75. Těžký), Havlásek, Lang, Selinger, Pšikal (C) – Živný


 Ve 12. kole zavítali hráči Slovanu na půdu třetího týmu tabulky Viktorie Otrokovice. Na úvodní trefu Jakuba Havláska navázal dalšími dvěma přesnými zásahy Jan Pšikal a rosičtí tak vezou z Otrokovic důležité tři body.

 V úvodu utkání nejprve zahrozili dvakrát domácí, Balčirákovu branku ale pokaždé přestřelili. Rosičtí udeřili hned ze své první važnější akce. Michnův centr do vápna ještě dokázala domácí obrana odvrátit, Havláskovu pohotouvou dorážku z hranice šesnáctky už ale nikoli – 0:1. Poté se i díky oboustranně kvalitní defenzivní činnosti obou týmů hrálo především mezi šestnáctkami. Ve 38. minutě dokázali rosičtí navýšit své vedení, když se Pšikal prosadil povedenou střelou z přímého kopu – 0:2. Domácí se do poločasu snažili zvrátit nepříznivý stav a Slovan zatlačili do defenzivy, vážnější šanci si ale vytvořit nedokázali.

 Po změně stran se dalo očekávat, že Otrokovice naváží na svůj tlak z konce první půle. Opak byl ale pravdou. První vážnější šanci druhého poločasu si vytvořili rosičtí, Živného nebezpečnou ránu ale Balážik dokázal vyrazit na roh. Poté byl v 65. minutě ten stejný hráč při snaze o zakončení z hranice penalty faulován a hlavní sudí bez váhání odpískal pokutový kop. Míč si postavil Jan Pšikal a střelou do protipohybu Balážika zvýšil už na 0:3. Po zbytek zápasu už si rosičtí své vedení bez vetších problémů pohlídali a utkání tak zaslouženě dovedli do vítězného konce.

V dalším kole přivítají hráči “A” týmu Slovanu na vlastním stadionu vedoucí a dosud neporažený celek FC Velké Meziříčí. Utkání se hraje v sobotu 1. listopadu od 14:00.

 

Kategorie: A tým