Áčko veze ze Slavičína bod za bezbrankovou remízu 0:0

V neděli dopoledne zajížděl Slovan Rosice (2.) na horkou půdu do Slavičína (4.). Přestože v utkání 10. kola branka nepadla, k vidění byl ofenzivní bojovný fotbal s šancemi na obou stranách.

FC TVD Slavičín – FC Slovan Rosice      0:0

ŽK: 54. Lukaštík, 55. Švach P., 86. Švach T., 90. Kříž – 30. Kršák, 43. Havlásek, 58. Kugler, 62. Zádrapa, 90. Černý

Rozhodčí: Kulička – Páral, Gloser

Diváci: 140

Slavičín: Jelínek – Kalus, Lukaštík (K), Švach T., Mezírka – Horáček, Elšík, Školník, Švach P. – Matůš, Kříž

Rosice: Zádrapa – Kršák (89. Hibš), Havlásek, Drbal, Šíp – Kugler, Selinger – Černý, Vaněk (78. Foral), Vítámvás – Malata (K)

Utkání dvou týmů z popředí tabulky se hrálo od začátku až do jeho konce ve vysokém tempu. Do první nebezpečné šance se ve 2. minutě dostal po přihrávce Černého Vaněk, jeho střelu mířící do branky ale zblokoval jeden z domácích obránců. V 9. minutě zahrozil domácí Elšík, jeho střela ale o kousek minula levou tyč. V 11. minutě centroval zprava nebezpečně opět Černý, Vítámvásova hlavička ale skončila nad. Minutu na to hlavičkoval zcela sám před Zádrapou Matůš, rosický brankář ale předvedl vynikající zákrok a jeho hlavičku reflexivně vyrazil. I nadále se oba celky snažily o ofenzivní fotbal, dvě nejlepší obrany v soutěži v čele s oběma brankáři se však činily. Za zmínku ještě stojí Malatův únik z 29. minuty, jeho zakončení ale chyběla razance a tak s ním neměl Jelínek větší problémy.

V první velké šanci druhé půle se po rohu ocitl ve 48. minutě domácí Kříž, jeho hlavička ale o centimetry minula pravou tyč Zádrapovy branky. V 53. minutě vyslal Selinger do úniku Černého, toho však Jelínek vychytal. O minutu později se na druhé straně činil i Zádrapa, který zlikvidoval šanci Kříže. V 69. minutě pálil nebezpečně Elšík, Zádrapa byl však opět na správném místě a jeho pokus kryl. Ještě v téže minutě se po akci Černého ocitl v dobré pozici Malata, jeho hlavičku ale dokázal domácí brankář chytit. V 84. minutě mohl vítězství na stranu Slovanu strhnout Šíp, který po centru Kuglera zakončoval sám na zadní tyči, jeho střela ale skončila vysoko nad. Zajímavé utkání tak skončilo spravedlivou dělbou bodů.

“A” tým Slovanu nyní čeká dvojzápas na domácí půdě. Nejprve přivítá nováčka soutěže Slovan Bzenec (sobota 15.10., 14:30), o týden později pak Bystřici nad Pernštejnem (sobota 22.10., 14:30). Přijďte podpořit rosické fotbalisty, kteří jsou v nové sezóně na domácím stadionu zatím stoprocentně úspěšní!!!

9  kolo POZVANKA TITULKA slavicin

Kategorie: A tým