Derby s Bíteší mělo jednoznačný průběh, Slovan vyhrál 7:0

Jednoznačný průběh mělo utkání mezi rosickým Slovanem a bítěšským Spartakem. Domácí se dostali do vedení již ve 2. minutě a do konce prvního poločasu přidali další čtyři branky. Po změně stran se prosadili ještě dvakrát a tak nakonec slavili vysoké vítězství 7:0.

FC Slovan Rosice – FC Spartak Velká Bíteš      7:0 (5:0)

Branky: 2. a 45. Moučka, 31. a 63. Pazourek, 11. Selinger, 25. Šíp, 71. Černý

ŽK: Novotný – Valsa, Ivančík, Hibš

Rozhodčí: Denev – Lenfeld, Zaplatilová

Diváci: 234

Rosice: Zádrapa – Černý (75. Kršák), Vítámvás, Buršík, Novotný – Kugler (86. Prax), Šíp (K) – Moučka, Selinger, Pazourek – Přichystal (63. Babička)

Velká Bíteš: Pelán – Ivančík, Hibš, Chlup (K), Pokorný – Šimončič, Nekuda, Mrňa (46. Kopáček), Ondrák (31. Kudýn) – Novotný, Valsa (46. Pelikán)

V utkání si domácí Slovan s přehledem poradil s hostující Velkou Bíteší a po jednoznačném průběhu zápasu “nasázel” dnes neškodnému Spartaku sedm branek. Domácí měli utkání od samého začátku plně pod kontrolou, hosty zaskočili již v 2. minutě a i nadále pokračovali v aktivní kombinační hře. Hosty téměř k ničemu nepustili a celkem pravidelně navyšovali skóre zápasu.

Ve 2´ po akci Pazourka po levé straně se míč dostal před 16 hostí ke Kuglerovi, jeho centr do 16 prodloužil na její hranici hlavou Šíp a z pravé strany nabíhající Moučka otevřel skóre utkání – 1:0. V 9´ po odkopu od branky Bíteše potáhl podél pravé čáry míč Moučka, od brankové čáry přihrál zpět do 16 Selingerovi, který dále přihrál do prostoru penalty Přichystalovi. Přichystal, otočený zády k brance, zakončil akci pohotovou patičkou, se kterou však neměl Pelán větší problémy.  V 11´ vystřelil z hranice 16 Šíp, brankář jeho přízemní střelu k pravé tyči pouze vyrazil před sebe a dobíhající Selinger jej dorazil podruhé do sítě – 2:0. Ve 25´ vystihl před vlastní 16 rozehrávku hostí Černý a po přihrávce Selingera na půlící čáře potáhl míč po pravé straně do 16 hostí Přichystal. Zde přihrál doběhnuvšímu Selingerovi a ten dále před branku Šípovi, který přehodil padajícího Pelána – 3:0. Ve 30´ se po přihrávce Šípa a teči obrany hostí dostal do výhodné šance Selinger, jeho střela z prostoru penalty však mířila přímo do středu branky. Ve 31´ doběhl nákop Novotného z poloviny hřiště v 16 hostí Přichystal, přihrál před branku Pazourkovi a ten z hranice malého vápna s přehledem akci zakončil – 4:0. Ve 45´ vybojoval u levé čáry míč Šíp, přihrál před 16 Selingerovi, který jej pohotově narazil zpět doleva na nabíhajícího Moučku, který střelou k bližší tyči uzavřel skóre prvního poločasu – 5:0.

Ve 2. poločase se i přes jasné vedení domácích obraz hry výrazně nezměnil, Slovan měl i nadále výraznou převahu a vedení ještě navýšil. V 54´ po rohu z levé strany zahraném Kuglerem na přední tyči vytáhl nebezpečnou hlavičku Novotného Pelán na další roh. V 54´ po akci vedené Novotným s Pazourkem po levé straně hřiště a přihrávce Pazourka napříč celou 16 zakončil z pravé strany nabíhající Moučka střelou těsně vedle pravé tyče. V 63´ si zpracoval míč v 16 hostí Přichystal, přihrál zpět na hranici 16 Moučkovi, ten našel v 16 dobře postaveného Pazourka, který měl dostatek času na zpracování míče i přesné zakončení – 6:0. V 71´ uzavřel vysoké skóre utkání Černý, který využil špatné postavení Pelána, a po vráceném odkopu, který prodloužil před 16 hostí Moučka, brankáře pohotově přehodil – 7:0.

V dalším kole se pokusí fotbalisté Slovanu o první plný bodový zisk ze hřiště soupeře. V sobotu se od 16:00 představí na půdě nováčka soutěže HFK Třebíč.

Kategorie: A tým