I přes festival promarněných šancí slaví “A” tým první jarní výhru

Až na čtvrtý jarní pokus se podařilo fotbalistům “A” týmu Slovanu naplno bodovat, když na domácí stadionu porazili HFK Třebíč 2:0. Vítězství se však nerodilo snadno, jelikož domácí od první minuty zahazovali šanci za šancí. Vysvobození přišlo po hodině hry z kopačky kanonýra Malata, výhru pak pečetil v nastaveném čase Moučka.

FC Slovan Rosice – HFK Třebíč      2:0 (0:0)

Branky: 58. (PK) Malata, 90+1. Moučka

ŽK: Buchta, Malata, Selinger, Novotný – Thomas, Beránek

ČK: 82. Buchta (Ros)

Rozhodčí: Bernatík – Hanák, Vlk

Diváků: 170

Rosice: Zádrapa – Černý, Krejčí, Drbal, Vítámvás – Kugler (64. Havlásek), Buchta – Novotný (80. Moučka), Selinger (76. Přichystal), Pazourek – Malata (K)

Třebíč: Rychetský – Suchna, Houser, Pecka, Bence (67. Rajpaul) – Gordon (21. Maleta), Thomas, Beránek (K), Novák – Florián, Krula

Zisk “povinných” tří bodů, s ohledem na postavení obou soupeřů v tabulce, se v dnešním utkání pro domácí hráče nečekaně zdramatizoval. Sice poprvé v jarní části soutěže naplno bodovali, ale přes značnou územní převahu se z důvodu  neproměňování vyložených šancí museli o vítězství obávat až do samého závěru utkání. Přitom mohlo být po první čtvrthodině utkání rozhodnuto.

Již v 1´ se po nákopu přes obranu dostal za stopery do 16 hostí Malata, jeho křížná střela z pravé části 16 ale minula levou tyč branky Třebíče. V 11´ pronikl po pravé straně do 16 hostí Novotný, přihrál před branku, kde zakončení Pazourka z hranice malého vápna zlikvidoval Rychetský. Ve 14´ si zopakoval svoji úvodní akci Malata, a to včetně zakončení, kdy jeho další křížná střela zevnitř 16 opět pouze minula levou tyč branky. V 17´ pronikl po přihrávce Selingera středem hřiště mezi stopery do 16 Třebíče Pazourek, při zakončení však trefil pouze nohy brankáře. Ve 27´ vystřelil přibližně z 25 m Malata, Rychetský však míč mířící k levé tyči branky stačil vyrazit. Ve 31´ zahrával přímý kop Malata, z podobné vzdálenosti jako při předchozí střele však tentokrát zamířil vysoko nad branku. V 37´ poprvé zahrozili hosté, kterým do této doby domácí povolili pouze několik centrů do své 16. Třebíč zahrávala přímý kop asi z 25 m a míč z kopačky Benceho se odrazil od levé tyče branky Slovanu. Ve 38´ po kombinaci Selingera s Malatou před 16 hostí přihrál z pravé strany do 16 hostí Novotný, kde nabíhající Pazourek trefil pouze hruď padajícího Rychetského. Ještě ve 45´ střílel po kombinaci na pravé straně zevnitř 16 Černý, brankář hostí si ale s jeho střelou i s následnou dorážkou Novotného poradil a míč pokaždé vyrazil.

V 54´ po další kombinaci Malaty se Selingerem před 16 hostí centroval z pravé strany 16 hostí Černý a po jeho centru hlavičkoval na zadní tyči skákající Malata těsně nad branku. Snahu domácích o vstřelení branky ukončil v 57´ faulem na Malatu v 16 hostí Thomas. Nařízený pokutový kop sám faulovaný Malata proměnil přesnou střelou k tyči – 1:0. Po vstřelené brance se však domácí stáhli vlastní polovinu a místo pokračování v útočné aktivitě začali bránit výsledek. Tuto taktiku jim navíc zkomplikovalo vyloučení Buchty, který v 82´ po druhé žluté kartě, mimochodem velmi přísné za celkem běžný faul, musel opustit hřiště. Pojistku vítězství zařídil až v nastaveném čase Moučka, který po narážečce s Malatou pronikl otevřenou obranou hostí a z hranice 16 přehodil vyběhnuvšího Rychetského – 2:0.

Následující víkend mají fotbalisté “A” týmu volno způsobené odhlášením Tišnova. Další utkání tak rosičtí sehrají až v sobotu 28. dubna, kdy budou od 16:00 hostit na domácím stadionu Slovan Bzenec.

Kategorie: A tým