Áčko sahalo na Vrchovině po výhře, nakonec bere po remíze 2:2 bod

Oboustranně kvalitní utkání s dobrým tempem a nasazením bylo k vidění v Novém Městě na Moravě, kde fotbalisté domácího SFK Vrchovina hostili “A” tým Slovanu Rosice. Rosičtí sice více jak dvě třetiny zápasu byli na půdě lídra soutěže ve vedení, domácí však rozhodli pět minut před koncem zápasu o dělbě bodů.

SFK Vrchovina – FC Slovan Rosice      2:2 (1:1)

Branky: 45+1. (PK) Skalník K., 85. Vícha – 10. Malata, 55. Moučka

ŽK: Zbytovský – Kugler, Krejčí, Malata, Zádrapa

Rozhodčí: Švehla – Fabeš, Havlín

Diváků: 275

Vrchovina: Šmída – Chalupa, Košík, Smetana, Bača (82. Vícha) – Blažíček (55. Ošmera), Žák (55. Michal), Zbytovský, Skalník K. (K), Skalník M. – Dočekal

Rosice: Zádrapa – Černý, Krejčí, Drbal, Kršák – Kugler (81. Buršík), Buchta – Vítámvás (34. Moučka (90. Havlásek)), Šíp, Pazourek – Malata (K)

Rosičtí vstoupili do zápasu výborně a už v 10. minutě šli do vedení. Černý prošel po pravé straně s míčem až před šestnácku domácích, odkud přihrál za obranu Malatovi a ten střelou na zadní tyč nedal Šmídovi šanci zasáhnout – 0:1. Ve 31. minutě se po akci středem pole dostal k zakončení opět Malata, Šmída ale tentokrát jeho pokus z 18 metrů kryl. Domácí poprvé vážně zahrozili ve 35. minutě, kdy se po standardní situaci dostal k zakončení hlavou Chalupa, míč však o kousek přeletěl břevno. Ve 40. minutě se po odvráceném rohu rosických dostal míč k Moučkovi, který pálil pohotově z voleje vedle pravé tyče. V poslední minutě první půle Vrchovina zakombinovala na pravé straně a na konci celé akce byla přihrávka na malé vápno, kde byl faulován jeden z domácích hráčů. Přestože Zádrapa vystihl směr pokutového kopu, na míč z kopačky K. Skalníka nedosáhl – 1:1.

Druhý poločas zahájila šance Blažíčka ze 48. minuty, který pálil z úhlu nad. V téže minutě na druhé straně střílel i Malata, Šmída byl však připravený. V 56. minutě odcentroval z levé strany Kršák, míč prodloužil Malata za sebe na Moučku, který se zbavil jednoho z obránců a šajtlí obstřelil Šmídu – 1:2. V 60. minutě přihrál Malata opět Moučkovi, jeho střela se ale tentokrát mezi tři tyče nevešla. V minutě 71. přilétl z kopačky Chalupy do šestnáctky Slovanu další z mnoha nebezpečných centrů, tísněný K. Skalník hlavičkoval o kousek nad. V 77. minutě se po akci domácích odrazil míč na velké vápno ke střídajícímu Ošmerovi, ten však z dobré pozice vysoko přestřelil. Mezi tři tyče se nevešla ani střela Malaty ze 79. minuty, která pro změnu skončila metr vedle. V 85. minutě zahrávali domácí rohový kop, na který si na přední tyči naskočil střídající Vícha a přesnou hlavičkou srovnal – 2:2. Závěr utkání se přeléval ze strany na stranu, žádný z týmů už ale nedokázal ani přes řadu nebezpečných akcí či standardních situací strhnout vítězství na svoji stranu.

Po dvou venkovních zápasech se v sobotu představí fotbalisté “A” týmu Slovanu opět na domácím stadionu, kde budou od 16:30 hostit Polnou.

pozvanka facvebnook vyjezdy

Kategorie: A tým