V posledním utkání sezóny porazilo áčko Šumperk jednoznačně 4:0

Jednoznačný průběh mělo poslední utkání fotbalistů “A” týmu Slovanu v této sezóně. Rosičtí diktovali tempo od první do poslední minuty, Šumperk takřka do ničeho nepustili a jen vinou řady neproměněných šancí zvítězili “pouze” 4:0. Tímto vítězstvím si “A” tým zajistil konečné 2. místo ve Fortuna Moravskoslezské divizi D.

FC Slovan Rosice – FK Šumperk      4:0 (4:0)

Branky: 11. Drbal, 15. Krejčí, 28. Přichystal, 29. Pazourek

ŽK: 0

Rozhodčí: Kolář – Buček, Paulík

Diváků: 160

Rosice: Zádrapa – Kršák, Krejčí, Drbal, Šíp (K) (64. Havlásek) – Buchta (70. Buršík), Kugler (64. Moučka) – Černý, Selinger, Pazourek – Přichystal

Šumperk: Max – Jurásek, Smrž, Olejník, Šinogl – Podhorný, Bernard, Ševčík (59. Dostál), Horák (K) (38. Muzikant) – Rozsíval – Nimrichtr

V dohrávce odloženého 17. kola soutěže měli hráči Slovanu tu motivaci, že v případě bodového zisku obsadí konečné druhé místo v tabulce, což se jim i podařilo. O výsledku utkání rozhodli již v prvním poločase, ve kterém měli nad hráči Šumperku jednoznačnou převahu. Již ve 2´ po přímém kopu zahraném Kuglerem od pravé čáry na hranici 16 vrátil následně odražený míč od brankové čáry před branku hostí Drbal a Krejčí zakončil akci hlavičkou do rukou brankáře. Ve 4´ po křížném centru Černého z poloviny hřiště na levou stranu 16 hostí vrátil míč zpět Pazourek na nabíhajícího Šípa a jeho střela z 12 m prolétla těsně nad břevnem branky. V 11´ našel Šíp centrem od levého rohového praporku před brankovištěm Drbala, který hlavou poprvé překonal Maxe v brance Šumperku – 1:0. Ve 14´ zahrával od pravého rohu 16 přímý kop Černý, tvrdou střelu zamířil přímo do středu branky a Max míč vyrazil. V 16´ zahrával z levé strany rohový kop Pazourek, Přichystalem sklepnutý míč se dostal ke Krejčímu, který střelou z 12 m trefil břevno branky a šťastným odrazem míče od břevna a zad brankáře zvýšil – 2:0. V 19´ zakončil kombinaci domácích okolo 16 Šumperku tvrdou střelou od její levé hranice Šíp a těsně minul zadní tyč branky. Ve 27´ zahrával přímý kop z 20 metrů domácí Buchta, avšak opět přímo do rukou Maxe stojícího ve středu branky. Ve 28´ poslal Selinger z poloviny hřiště míč podél levé čáry dopředu postupujícímu Pazourkovi, ten našel vysokým centrem před 16 Šumperku mezi stopery nabíhajícího Přichystala, který hlavou přehodil vybíhajícího Maxe – 3:0. V následující minutě přihrál Kugler Pazourkovi nabíhajícímu po levé straně do 16 hostí, Pazourek si míč levou nohou přehodil zpět přes bránícího Juráska na pravou a střelou “z voleje” trefil horní roh branky – 4:0. Ve 36´ vysunul Selinger z vlastní poloviny do brejku Černého, kterému zabránili v zakončení vracející se Olejník společně s Maxem.

Ve druhém poločase hráči Slovanu mírně polevili v tempu, i přesto si vypracovali několik vyložených šancí na zvýšení vedení. V 54´ potáhl útok domácích po pravé straně Černý, na jeho přihrávku před branku ale nabíhající Šíp nedosáhl. V 57´ další útok Černého po pravé straně, tentokrát se po jeho přihrávce před branku míč odrazil před 16 a dobíhající Přichystal zamířil mimo branku. V 65´ se po přihrávce od Přichystala a chybě bránícího Juráka před 16 Šumperka dostal až před Maxe Pazourek, míč však poslal přímo do náruče vybíhajícího brankáře. V 68´ pronikl individuálně do 16 hostí Přichystal, přihrál do prostoru penalty Buchtovi, který střelou k levé tyči trefil na brankové čáře stojícího obránce. V 80´ přihrál z hranice 16 hostí Selinger doleva Pazourkovi, ten od brankové čáry zpět před branku Přichystalovi, který zakončil slabou střelou do rukou Maxe. V 83′ si největší šanci zápasu vypracovali hosté, když Rozsíval pořádně protáhl Zádrapu v brance tvrdou střelou z 25 metrů mířící k levé tyči jeho branky. V 90´ po přímém kopu hostí u branky Slovanu, založil rychlý protiútok Kršák, který protáhl míč téměř přes celé hřiště a přihrál Krejčímu nabíhajícímu na hranici 16 hostí. Krejčí trefil pouze nohy vyběhnuvšího Maxe, míč odražený k pravé čáře následně doběhl a odcentroval přes celou branku na hlavu Přichystalovi, který hlavičkou trefil její levou tyč.

Kategorie: A tým