Na úvod přípravy prohrál “A” tým se Spartou Brno 5:1

FC Sparta Brno – FC Slovan Rosice    5:1 (1:1)

Branky: 20. Kubíček, 73. Lerch, 80. a 86. Makiš, 89. Cupák – 2. Huška

Rozhodčí: Mikyska – Bělák, Skoupý

Rosice: Hoda (46. Balčirák) – Vítámvás, Švolík, Polák, Prinz (46. Selinger) – Těžký (46. Moučka), Huška, Havlásek (60. Nejezchleb), Lang, Pšikal – Gerlinger (46. Pecha)

Po téměř třech týdnech nabírání kondice vyběhli dnes fotbaslisté Slovanu k prvnímu přípravnému utkání. Jejich soupeřem byl aktuáně 4. tým krajského přeboru FC Sparta Brno.

V základní sestavě Slovanu se poprvé objevil obránce Jozef Švolík, který je v klubu na zkoušce ze slovenské Prievidze a o jehož příchodu by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech. Druhým nováčkem v rosickém dresu byl útočník Jan Gerlinger, který je s “A” týmem v přípravě od jejího začátku. Obnovenou premiéru pak absolvovali Richard Prinz, Jiří Pecha a Radek Nejezchleb. Do utkání rovněž nastoupil i talentovaný dorostenec Dominik Moučka. Ze zdravotních důvodů naopak nemohli do dnešního utkání zasáhnout Tomáš Chlup, Martin Živný a Jakub Foral. Sádra na ruce ještě nepustí do ostrého utkání jinak poctivě trénujícího Ondřeje Ullmanna a s postupným tréninkem teprve začíná Petr Malata.

Utkání začalo pro Slovan výborně. Ve 2. minutě poslal Pšikal do vápna prudký centr, který domácí brankář neudržel ve svých rukách a Huška pohotově dorazil míč do sítě – 0:1. Poté si oba týmy především zvykaly na nepříjemný zmrzlý povrch. Ve 20. minutě se podařilo domácím srovnat, když potrestali hrubku v rosické obraně a Kubíček pohodlně vyrovnal – 1:1. Rosičtí se mohli dostat zpět do vedení okolo 30. minuty, kdy si vypracovali tři vyložené šance. Nejprve ve 27. minutě po kombinaci s Pšikalem neprostřelil z blízka brankáře Huška, o minutu později nevyzrál z boku na domácího brankáře ani Těžký a ve 32. minutě Pšikalův samostatný únik skončil střelou vedle branky. Poločas tak skončil smírně 1:1. 

První šanci druhého poločasu měli ve 47. minutě domácí, lob z hranice vápna ale skončil těsně nad Balčirákovou brankou. O chvíli později se v dobré příležitosti ocitl Pecha, k zakončení mu ale scházel krůček. Domácí se dostali do vedení v 73. minutě, když se po rohovém kopu nadvakrát prosadil hlavou Lerch2:1. Krátce na to mohl srovnat Pšikal, ale domácího brankáře z boku neprostřelil. Závěr zápasu patřil domácím. V 80. minutě udělali rosičtí v obraně další chybu a tu potrestal povedenou střelou ze šestnáctky Makiš3:1. O šest minut později už to bylo o tři branky, když Makiš opět po chybě v rozehrávce přidal svoji druhou branku – 4:1. V samotném závěru pak dal definitivní podobu výsledku Cupák, který z poloviny hřiště přeloboval Balčiráka – 5:1.

V dalším přípravném utkání změří hráči Slovanu síly s juniorkou Zbrojovky Brno. Utkání se hraje již tento pátek (6.2.) od 18:00 v tréninkovém centru Zbrojovky.

Kategorie: A tým