Zápas “A” týmu s Bzencem měl hladký průběh, rosičtí vyhráli 5:0

Jednoznačný průběh mělo od první do poslední minuty utkání mezi rosickým a bzeneckým Slovanem. Domácí i přes řadu neproměněných šancí zvítězili 5:0, když hattrickem se blýskl kapitán Petr Malata.

FC Slovan Rosice – TJ Slovan Bzenec      5:0 (4:0)

Branky: 7., 31. a 78. Malata, 26. Kugler, 38. Pazourek

ŽK: 0 – Petrucha, Košut

Rozhodčí: Grečmal – Pospíšil P., Pospíšil M.

Diváků: 190

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás – Kugler, Šíp (62. Chyla) – Trtílek (27. Praks), Selinger, Pazourek (72. Kršák) – Malata

Bzenec: Maňák – Vaverka (59. Pelikán), Petrucha T., Petrucha M., Mlýnek – Konečný, Košut, Šálek, Cigoš (46. Čech) – Venclík, Kasala (K)

Již v 7´ odhlavičkoval hostující Mlýnek od pravého rohu vlastní 16 nákop domácích do středu hřiště přímo k Malatovi, který se přes M. Petruchu protlačil do 16 a tvrdou střelou z 10 m trefil přesně pravý horní roh branky – 1:0. V 16´, po delším obléhání 16 hostí, se po zpětném přistrčení míče od Šípa dostal k zakončení Selinger, jeho tvrdá střela byla obranou Bzence zablokovaná. Ve 23´ přihrál Selinger z půlící čáry za obranu hostí Malatovi, ten od brankové čáry zpět do 16 na Selingera, jehož střela byla opět zblokovaná na roh. Ve 26´ po akci Trtílka po pravé straně se míč přes Selingera v 16 hostí dostal do prostoru penalty ke špatně obsazeným Malatovi s Kuglerem a akci zakončil Kugler přesnou střelou k levé tyči – 2:0. Ve 31´ předvedli domácí asi nejhezčí akci zápasu. Vítámvás potáhl hluboko z vlastní poloviny míč podél levé čáry, v úrovni 16 hostí přihrál nabíhajícímu Šípovi, který mu míč patičkou vrátil. Vítámvás našel centrem z prostoru levého rohu 16 před branku nabíhajícího Malatu, který z hranice malého vápna poslal míč hlavou za Maňákova záda – 3:0. Ve 38´ přihrál domácí Praks z pravé strany do 16 hostí, kde se po následné kombinaci domácích Šípa, Malaty a Selingera dostal do zakončení Pazourek a střelou z 8 m zvýšil – 4:0. Ve 39´ vystrašili hosté Zádrapu tvrdou střelou z 18 m, míč mířící pod břevno však brankář vyrazil na roh. Ve 43´ podnikl samostatnou akci středem hřiště Selinger, míč po jeho zakončení z hranice 16 ale těsně minul levou tyč branky Bzence. Ve 45´, po rohu zahraném z pravé strany Černým a prodloužení centru Drbalem, skončil míč po hlavičce Vítámváse na břevně branky hostí.

V 56´ odcentroval do 16 hostí od pravého rohového praporku Černý a následná střela Malaty bez přípravy z 10 m těsně přeletěla břevno branky. V 57´ nezakončil akci domácích z výhodné pozice v 16 Bzence Selinger. V 58´ zastavil samostatný náběh Malaty v 16 Bzence včasným pádem pod jeho nohy hostující Mlýnek. V 63´ odcentroval téměř od půlící čáry před 16 hostí Černý, vysoký míč si pohotově zpracoval Pazourek a při pokusu o přehození vyběhnuvšího brankáře přehodil i opuštěnou branku. V 73´ zakončil Malata Kuglerem rozehraný rohový kop další střelou z voleje, tentokrát z hranice 16 hostí, ale míč opět proletěl těsně nad břevnem. V 78´, při postupném útoku domácích, přihrál Selinger ze středu hřiště doprava nabíhajícímu Malatovi, který zevnitř 16 prostřelil Maňáka přízemní křížnou střelou a dovršil tak svůj dnešní hattrick a současně i uzavřel skóre utkání – 5:0. V 86´ přihrával Matala zpět na hranici 16 Selingerovi, po jehož střele míč těsně minul levou tyč. Ještě v 89´ vyrazil Maňák nad břevno střelu Černého po přímém kopu zahrávaném od levého rohu 16 Bzence.

V neděli se fotbalisté “A” týmu Slovanu představí v Bystrci. Výkop utkání je v 15:00.

Kategorie: A tým