Na úvod zimní přípravy porazil “A” tým Ráječko vysoko 9:1

Za stálého sněžení odehrál “A” tým Slovanu první přípravné utkání, ve kterém na umělé trávě v Blansku deklasoval 8. tým krajského přeboru Olympii Ráječko 9:1.

SK Olympia Ráječko – FC Slovan Rosice      1:9 (0:2)

Branky: 78. Nyčyporčuk – 77. a 82. Novák, 13. Pazourek, 36. Malata, 48. Zezula, 79. Moučka, 80. Strnad, 84. Chyla, 87. Drbal

Rozhodčí: Machorek – Stejskal, Roučka

Diváků: 50

Rosice: Zádrapa (46. Dočekal) – Obůrka, Zezula, Drbal, Šíp – Novák (46. Strnad), Kugler (60. Novák) – Moučka (5. Dutka (60. Moučka)), Selinger (46. Chyla), Pazourek (60. Černý M.) – Malata (60. Selinger)

V úvodním utkání zimní přípravy nemohl trenér Michal Kugler ze zdravotních důvodů využít služeb hned pětice hráčů – Jan Vítámvás, Jakub Černý, Michael Kršák, Jan Trtílek a Roman Prax. První start v rosickém dresu si naopak připsali Josef Obůrka a Michal Černý.

Do první šance zápasu se ve 3. minutě dostal D. Keprt, jeho střelu z hranice šestnáctky ale dokázal Zádrapa vytěsnit na roh. Rosičtí odpověděli v 5. minutě, kdy Zezula pálil po rohovém kopu těsně vedle pravé tyče. Ve 13. minutě se poprvé měnilo skóre. Šíp vyslal po levém křídle do úniku Pazourka, ten obešel jednoho z obránců a střelou ke vzdálenější tyči poslal Slovan do vedení – 0:1. V 18. minutě mohl po přihrávce Dutky z blízka skórovat opět Pazourek, proti byl však domácí brankář. Ve 25. minutě postupoval z pravé strany sám na Zádrpapu D. Keprt, svůj nájezd ale zakončil střelou vedle. Ve 36. minutě přihrál Kugler za obranu Ráječka nabíhajícímu Malatovi, který pohotově propálil Němečka – 0:2. Ve 43. minutě zahrával Malata přímý kop z 18 metrů, jeho pokus proletěl těsně nad pravou šibenicí.

Ve 48. minutě si na Šípův roh naskočil Zezula a přesnou hlavičkou zvýšil – 0:3. V 50. minutě předvedl na druhé straně po rohu domácích pohotový zákrok Dočekal. V 55. minutě vybojoval Strnad míč, předložil jej na velké vápno Pazourkovi a ten jen o centimetry minul levou tyč. V 73. minutě podnikli pěknou akci Moučka s Novákem, druhého jmenovaného však vychytal Šmerda. O dvě minuty později napřáhl z dálky Sojka a pořádně protáhl Dočekala. V 77. minutě odcentroval z pravé strany Obůrka, míč odvrácený obranou domácích se dostal k Novákovi a ten jej dorazil do sítě – 0:4. Minutu na to domácí snížili, když se střídající Nyčyporčuk prosadil tvrdou střelou pod břevno – 1:4. O další minutu později už rosičtí vedli zase o 4 góly, když Moučka akrobatickou střelou překonal Šmerdu – 1:5. V 80. minutě Moučka vyslal do šance Strnada, který vymetl horní roh Šmerdovy svatyně – 1:6. V 82. minutě vybojoval na polovině hřiště míč Novák, pronikl s ním až před Šmerdu a pěkným lobem ho překonal – 1:7. O další dvě minuty později zvýšil vedení rosických tvrdou střelou z přímého volného kopu Chyla1:8. V 85. minutě se v dobré pozici ocitl R. Keprt, Dočekal ho však vychytal. Gólový účet utkání uzavřel v 87. minutě Drbal, kterého našel na malém vápně přesným centrem Chyla – 1:9. V poslední minutě utkání se po přihrávce Moučky řítil sám na Šmerdu Obůrka, trefil však pouze břevno.

Příští sobotu se “A” tým Slovanu představí v Třebíči, kde se od 11:00 utká s domácím HFK.

Kategorie: A tým