Zimní přípravu zakončil “A” tým prohrou 2:0 ve Vyškově

Na závěr povedené zimní přípravy prohráli fotbalisté “A” týmu Slovanu na půdě třetiligového Vyškova. Domácí vstřelili v obou poločasech jednu branku a zaslouženě zvítězili 2:0.

MFK Vyškov – FC Slovan Rosice      2:0 (1:0)

Branky: 23. Vintr, 59. Lahodný

Rozhodčí: Kolář – Volf, Šišma

Diváků: 70

Vyškov: Šustr – Hirsch, Malár, Frenck, Němeček – Sečkář, Vintr, Jeřábek, Lahodný, Langer – Klesa (střídali: Novotný, Krejčí, Matocha, George)

Rosice: Zádrapa (80. Dočekal) – Černý (60. Moučka), Zezula, Drbal, Kršák – Selinger, Šíp (28. Kugler) – Obůrka (70. Černý), Novák, Pazourek (60. Foral) – Chyla (46. Malata)

Rosičtí vstoupili do utkání dobře a v 5. minutě přihrál Pazourek na velké vápno Novákovi, který střílel těsně vedle levé tyče. V 8. minutě po přihrávce Pazourka prošel Chyla s míčem až před šestnáctku domácích, jeho následnou střelu ale Šustr vyrazil. Ve 21. minutě se po rohovém kopu domácích dostal k hlavičce Frenck, míč mířící do branky vyhlavičkoval Obůrka na roh. Ve 26. minutě si centr z levé strany zpracoval v šestnáctce Vintr a chladnokrevně poslal míč k tyči – 1:0. Ve 37. minutě zahrával přímý volný kop z nebezpečné pozice Vintr, Zádrapa ale jeho střelu dokázal vyrazit.

Ve 48. minutě si na Kuglerův roh naskočil Zezula, jeho hlavičku vyhlavičkoval Jeřábek mimo branku. V 57. minutě přetlačil Malata v souboji o míč Hirsche, jeho následná střela z hranice velkého vápna ale postrádala přesnost. V 59. minutě podnikli domácí akci po levé straně, na jejímž konci byla přihrávka na Lahodného, který z prvního dotyku poslal míč nechytatelně k pravé tyči Zádrapovy branky – 2:0. V 70. minutě se do šestnáctky Slovanu probil Langer, jeho střela mířící na přední tyč skončila vedle. V 74. minutě zakončil nebezpečnou akci domácích Klesa, rosičtí ale dokázali jeho střelu zblokovat na roh. V 90. minutě mohl výsledek zápasu zkorigovat Malata, jeho střelu z přímého volného kopu však Šustr chytil.

V sobotu vstoupí fotbalisté “A” týmu Slovanu do jarní části Fortuna Moravskoslezské divize D, když od 15:00 budou na domácím stadionu hostit FC Strání.

Kategorie: A tým