Blansko uštědřilo áčku lekci z produktivity a vyhrálo 3:1

Přestože měli fotbalisté “A” týmu Slovanu v utkání s Blanskem více brankových příležitostí než soupeř, podlehli v 18. kole Fortuna Moravskoslezské divize D na domácím stadionu lídrovi soutěže 1:3.

FC Slovan Rosice – FK Blansko      1:3 (1:1)

Branky: 33. (PK) Malata – 30. Huška, 54. Štrombach, 56. Ordoš

ŽK: Malata, Novák – Bednář, Buchta, Huška, Minx, Záleský

Rozhodčí: Dudek – Mankovecký, Žurovec

Delegát: Ondráš

Diváků: 360

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler, Novák – Trtílek (74. Obůrka), Selinger, Pazourek (65. Moučka) – Malata (K) (65. Chyla)

Blansko: Záleský – Sedlo, Huška, Buchta, Minx – Přerovský (60. Urbančok), Ordoš (78. Jakubov), Paděra, Bednář (K), Štrombach – Tulaydan (Traore)

Ve vyrovnaném utkání dvou celků ze samého čela tabulky rozhodlo neproměnění šancí ze strany domácích a dvě “slepené” branky Blanska v rozmezí 54´ – 56´zápasu. Již ve 2´ vysunul Novák podél pravé čáry Trtílka, ten našel střílenou přihrávkou v 16 hostí Malatu, který z obtížné pozice zakončil nepřesnou střelou. V 7´ zahrával přímý kop téměř od pravého rohového praporku domácí Černý, Trtílek prodloužil hlavou centr před branku a Drbalova hlavička z hranice brankoviště branku minula. Ve 20´ po rohu zahrávaném hostujícím Bednářem od pravého praporku prošel míč podél celé branky Slovanu až na zadní tyč k Huškovi, který vstřelil první branku zápasu – 0:1. Ve 26´ po přímém kopu Bednáře ze 30 m vytěsnil Zádrapa mimo branku míč mířící k její pravé tyči. Ve 30´ zahrával přímý kop z 18 m Malata, míč prošel zdí do 16 hostí k Drhalovi a jeho střela zasáhla ruku blanenského Bednáře. Z nařízené penalty srovnal skóre utkání Malata1:1. Ve 37´ po přímém kopu domácích zahraném Černým z pravé strany hřiště na hranici 16 se odražený míč dostal v 16 Blanska k Drbalovi a jeho střela trefila na brankové čáře vracejícího se Sedla, který zaskočil za již překonaného Záleského. Ve 42´ unikl, po přihrávce od Nováka, podél levé čáry Pazourek, v 16 hostí našel přesnou přihrávkou Trtílka, jehož slabá střela skončila v náručí Záleského. Ve 45´ vylekal Zádrapu střelou ze 30 m Ordoš, domácí brankář míč mířící do horního levého rohu branky vytěsnil na břevno.

Ve 47´ přehodil Malata míč za obranu hostí Selingerovi, jeho oblouček z hranice 16 však přeletěl jak brankáře tak i branku hostí. V 51´ vysunul Kugler z vlastní poloviny podél pravé čáry Malatu, ten si navedl míč před 16 Blanska a jeho střela proletěla těsně nad břevnem branky. V 54´ odcentroval z pravé strany 16 Slovanu Sedlo, na míč letící k zadní tyči špatně zareagovali Zádrapa s Černým a nabíhající Štrombach tvrdou střelou k tyči, i s pomocí teče, vrátil hostům vedení – 1:2. Pojistku vedení přidali hosté v 56´. Po přihrávce Ordoše ze středu hřiště přihrál z pravé strany 16 před branku Slovanu Přerovský, nabíhající Bednář přenechal míč za ním běžícímu Ordošovi a ten přízemní střelou přesně k tyči zvýšil vedení Blanska – 1:3. Po tomto stavu již hosté spíše kontrolovali průběh zápasu. Přesto si domácí vypracovali několik příležitostí, např. v 74´ se po rohu Slovanu dostal k zakončení Moučka, jeho střelu z hranice 16 mířící k tyči branky Záleský kryl. Vstřelit alespoň kontaktní branku se však Slovanu již nepodařilo.

V příštím kole zajíždějí rosičtí fotbalisté do Humpolce. Hraje se v neděli od 15:30.

Kategorie: A tým