Vítězství “A” týmu 5:1 nad Velkou Bítěší režíroval hattrickem Malata

Pěkná divácká návštěva viděla v derby mezi “A” týmem Rosic a Velké Bíteše vysokou výhru domácího Slovanu. Vítězství domácích ozdobil hattrickem kapitán Petr Malata.

FC Slovan Rosice – FC PBS Velká Bíteš      5:1 (2:0)

Branky: 4., 54. a 69. Malata, 43. Moučka, 78. Chyla – 60. Kuldan

ŽK: Moučka – Merdita, Ondrák, Těšík

Rozhodčí: Marek – Volek, Poláček

Delegát: Sedláček

Diváků: 270

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Zezula, Drbal, Kršák – Kugler, Novák – Moučka (79. Moučka), Selinger (68. Chyla), Pazourek (46. Obůrka) – Malata (K)

V. Bíteš: Sova – Paprskář (67. Hošek), Bárta, Kuldan (K), Loup (74. Ondrák) – Marčaník (79. Těšík), Mrňa, Merdita, Whittingham, Sodomka – Pořízek

Ve 2´ přihrál za obranu hostí Moučka Malatovi, ten z pravé stany 16 našel v prostoru penalty Pazourka. Pazourek si nedokázal zpracovat přihrávku na střelu, stačil však přihrát za sebe nabíhajícímu Kršákovi, který přestřelil branku. Ve 3´ po autu hostí u jejich 16 vybojovali míč domácí hráči, Malata našel na hranici 16 Nováka, jehož střelu obrana hostí spolu s brankářem zblokovala a stejně dopadla i následná Novákova dorážka. Ve 4´ vystihl špatnou rozehrávku hostujícího Mrni před 16 Bíteše Malata a po průniku do 16 vstřelil svoji první branku v zápase – 1:0. V 5´ odcentroval od půlící čáry křížem přes polovinu hostí Selinger přesně na pravou stranu na nabíhajícího Moučku, kterému však přihrávka do 16 Bíteše na nabíhající spoluhráče nevyšla. V 7´ podnikl samostatnou akci po levé straně Selinger, v 16 hostí našel Pazourka, jehož přízemní střelu k tyči pokryl dobře postavený Sova. Ve 13´ se po autu Slovanu dostal k zakončení z hranice 16 Bíteše Novák, jeho střela však byla sražena na roh. Hosté se postupně začali osmělovat k rychlým protiútokům. V 16´ vyrazil z vlastní poloviny Pořízek, před 16 Slovanu přihrál Merditovi, proti němuž včas vyběhl Zádrapa a střelu zblokoval. Následnou slabou střelu Marčaníka z hranice 16 zastavili obránci zastoupivší v opuštěné brance Zádrapu. Ve 20´ po přihrávce od Kršáka pronikl podél levé čáry Pazourek, přihrál do 16 Novákovi, ten posunul míč Kuglerovi, jehož střelu Sova vykopl. Akci zakončil střelou z 25 m Selinger, zamířil však přímo do rukou brankáře. Ve 24´ po rychlém útoku Bíteše fauloval v domácí 16 Marčaníka Zezula. K nařízené penaltě se postavil sám faulovaný Marčaník jehož přízemní střelu k tyči však Zádrapa vystihl a udržel vedení domácích. Ve 34´ zahrával Malata přímý kop z pravé strany 16 hostí, střelu z 22 m mířící k bližší tyči Sova kryl. Ve 42´ odvrátili domácí roh hostí, Moučka vysunul do brejku Pazourka, který potáhl míč po levé straně až k 16 Bíteše a přesně přihrál Moučkovi nabíhajícímu mezi stopery do 16. Moučka po kličce brankáři zvýšil – 2:0.

Ve 48´ vyzkoušel Zádrapovu pozornost v brance Slovanu střelou z hranice 16 Pořízek, brankář však míč mířící do horního rohu branky vyrazil. V 54´ potáhl míč podél pravé čáry Zezula, po narážečce s Malatou odcentroval před malé vápno k Obůrkovi, jehož střelu zastavila ruka bránícího Paprskáře. K nařízené penaltě se postavil Malata a naložil s ní podstatně lépe než Marčaník – 3:0. V 59´ po kombinaci hostí u levé strany 16 Slovanu zakončil akci Kuldan a přízemní střelou z 18 m přesně ke vzdálenější tyči snížil – 3:1. Naděje hostí na možný zvrat v utkání trval 10 minut. V 69´ zahrával přímý kop 30 m Malata. Na míč mířící k levé tyči branky si sice Sova sáhl, vyrazit mimo branku jej však nezvládl a Malata tak uzavřel hattrick – 4:1. V 70´ mohl Malata vstřelit i čtvrtý gól, ale jeho pohotová tvrdá střela z 25 m se odrazila od břevna před branku hostí. Skóre uzavřeli domácí v 78´. Po křížném centru Drbala na pravou stranu hřiště na Moučku uvolnil Moučka na hranici 16 hostí za obranu nabíhajícího Chylu, který zamířil přesně k levé tyči branky Bíteše – 5:1.

Příští neděli se fotbalisté “A” týmu představí na půdě Staré Říše. Utkání začíná v 16:00.

Kategorie: A tým