V jihomoravském debry Rosic s Tasovicemi branka nepadla

Utkání druhého Slovanu Rosice se čtvrtým Sokolem Tasovice nabídlo divákům solidní fotbalovou podívanou, góly však nikoli a tak si oba celky po remíze 0:0 rozdaly po jednom bodu.

FC Slovan Rosice – TJ Sokol Tasovice      0:0

ŽK: Pazourek, Černý, Moučka – Blahoudek, Rygl

Rozhodčí: Švehla – Jahoda, Fabeš

Delegát: Bábiček

Diváků: 160

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás – Kugler, Selinger (70. Chyla) – Kršák (84. Foral), Novák, Pazourek (70. Moučka) – Malata (K)

Tasovice: Konvalina – Švarc, Mička (K), Hrazdílek, Odehnal – Garčic, Blahoudek, Rygl, Horáček (78. Švejkar) – Lapeš (68. Paul), Kirschner

Utkání dvou celků z předních míst tabulky se odehrávalo převážně mezi oběma šestnáctkami. Oba soupeři se přes spolehlivé obrany těžko prosazovali a z několika málo šancí, které si vypracovali, žádnou neproměnili. Ve 14´ přihrál domácí Selinger z levé strany 16 na její střed Malatovi, který prodloužil přihrávku doprava na Kršáka, jehož střelu obrana zablokovala. V 16´ po rohu Slovanu se míč po hlavičce Vítámváse otřel o spojnici břevna a tyče branky Tasovic. V 17´, po narážečce Černého s Kršákem na polovině hostí, vystřelil Černý z pravé strany 16, míč však pouze proletěl malým vápnem podél celé branky Tasovic. Ve 25´ podnikli hosté rychlý útok zakončený střelou Garčice z levé strany 16, Zádrapa míč vyrazil a vracející se Černý jej odkopl na roh. Ve 26´ odcentroval od pravé čáry Švarc do 16 Slovanu na nabíhajícího Lapeše a po jeho zakončení proletěl míč těsně vedle tyče Zádrapovy branky. Ve 41´zahrával přímý kop z 25 m domácí Černý, zamířil však přímo do náruče Konvaliny.

V 80´ po přímém kopu Kuglera z poloviny hříště vyboxoval Konvalina míč ze 16 Tasovic. Míč se následně dostal na pravou stranu k Černému, po jehož přihrávce zakončil akci pěknou střelou z 20 m Kugler, Konvalina však míč mířící pod břevno vytěsnil nad břevno branky.

Náročný program fotbalistů “A” týmu Slovanu pokračuje ve středu dopoledne, kdy se od 10:30 představí na půdě Havlíčkova Brodu.

Kategorie: A tým