“A” tým zakončil soutěžní ročník 2018/19 výhrou 4:1 v Polné

S klubovým rekordním ziskem 71 bodů zakončili fotbalisté “A” týmu Slovanu mistrovskou sezónu 2018/2019. V posledním kole dominovali na půdě Polné, kde zvítězili 4:1. O jejich možném mimořádném postupu do MSFL se rozhodne 20. června na losovacím aktivu.

Slavoj Polná – FC Slovan Rosice      1:4 (1:3)

Branky: 38. Válek – 9. Pazourek, 36. Drbal, 44. Zezula, 88. Malata

ŽK: Fadrný – 0

Rozhodčí: Žurovec – Ham, Jahoda

Delegát: Sedláček

Diváků: 120

Polná: Konrád – Haala, Šourek, Fadrný, Holub – Šerý, Klíma (K), Kavka, Voráč (76. Apfelhaler) – Válek (46. Šimek), Rod

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger (46. Obůrka), Novák – Foral, Pazourek (81. Trtílek), Moučka (69. Chyla) – Malata (K)

Úvod utkání patřil jednoznačně rosickým. Ve 4. minutě vybojoval Selinger na polovině soupeře míč a jeho následná tvrdá střela proletěla těsně vedle levé tyče. V 6. minutě pálil Pazourek pro změnu metr nad. V 9. minutě připravil Malata palebnou pozici pro Pazourka, který technickou střelou otevřel skóre utkání – 0:1. Minutu na to Malata našel na šestnáctce Forala, ten míč sklepl Moučkovi, který sám před Konrádem poslal míč o centimetry vedle pravé tyče. Ve 13. minutě našel Černý pasem za obranu domácích Malatu, ten však ani nadvakrát Konráda nepřekonal. Ve 20. minutě vybojoval Moučka míč, následně jej přihrál do šestnáctky lépe postavenému Novákovi, který však branku minul. Ve 36. minutě se pěknou individuální akcí prezentoval Selinger, v šestnáctce domácích byl faulován a než hlavní sudí odpískal penaltu, dostal Drbal s pomocí břevna míč podruhé za záda Konráda – 0:2. Ve 38. minutě se domácím podařilo snížit, když ztrátu na polovině hřiště potrestal přesnou střelou k levé tyči Válek1:2. Dvougólové vedení vrátil rosickým ve 44. minutě Zezula, který po rohu Pazourka nedal přesnou hlavičkou Konrádovi šanci – 1:3.

Ve 49. minutě protáhl Zádrapu tvrdou střelou na přední tyč Šerý, rosický brankář míč vyrazil na roh. V 51. minutě pálil po rohu rosických z nebezpečné pozice Malata mimo tři tyče. Podobně se v 56. minutě vedlo na druhé straně Šerému, který po rohu střílel nad. V 63. minutě zahrozili domácí opět z rohu, Zádrapa byl ale připravený. Z následného protiútoku zkoušel Konráda překvapit Obůrka, jeho lob však skončil vedle. V 71. minutě hlavičkoval Kavka po centru z pravé strany do tyče. V 84. minutě se Malata dostal středem hřiště až před Konráda, ten jeho tvrdou střelu dokázal vyrazit. Definitivně rozhodnout mohl v 86. minutě Chyla, Trtílkovu přihrávku z levé strany ale poslal pouze do noh Konráda. Čtvrté branky se však rosičtí přece jen dočkali. Chyla vybojoval na hranici velkého vápna Polné míč, přihrál jej Malatovi a ten se sám před Konrádem nemýlil – 1:4.

Kategorie: A tým