I ve druhém domácím zápase “A” tým remizoval, se Znojmem 1:1

Ve 4. kole Moravskoslezské fotbalové ligy remizovali fotbalisté “A” týmu Slovanu se Znojmem 1:1. Domácí poslal po půlhodině hry do vedení proměněnou penaltou Malata, za hosty srovnal krátce před koncem Okleštěk.

FC Slovan Rosice – 1. SC Znojmo FK      1:1 (1:0)

Branky: 34. (PK) Malata – 82. Okleštěk

ŽK: 0 – Kolařík, Avdič

Rozhodčí: Gasnárek – Mrázek, Marcineanu

Delegát: Volek

Diváků: 490

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger, Nedvěd (78. Koláčný) – Černý, Novák, Pazourek (86. Moučka) – Malata (K) (78. Kirschner)

Znojmo: Jícha – Garčic, Malár, Avdič (K), Yanata – Kvych (90. Martinek), Kolařík (74. Krula), Okleštěk, Cheredea, Moravec – Doublette (46. Demjan)

Druhé domácí ligové utkání Slovanu, sehrané v rámci oslav 110. výročí založení klubu, skončilo další remízou. Úvod utkání patřil domácím. Již v 1´ neodpískal hlavní rozhodčí jasný faul v 16 hostí, když vybíhající Jícha podrazil pronikajícího Pazourka. V 6´ se po rohu domácích zahraném z levé strany dostal k odraženému míči na hranici 16 Znojma Selinger, jeho střela bez přípravy však přeletěla břevno branky. V 11´ při akci domácích vedené po levé straně přihrál Kršák na hranici 16 Znojma Malatovi, který předal míč do prostoru penalty Selingerovi. Selingerovo zakončení zblokovala obrana Znojma na roh. Ve 25´ se po rohu Znojma z pravé strany dostal na zadní tyči branky Slovanu k zakončení Malár, hlavou však branku přestřelil. Ve 33´ přehazoval Malata míč za obranu Znojma na nabíhajícího Pazourka a vracející se Garčic zahrál za hranicí 16 rukou. Nařízenou penaltu proměnil Malata1:0. Ve 37´ při přímém kopu ze 40 m našel Malata v 16 Znojma Drbala, jeho hlavička skončila těsně nad brankou Znojma. Ve 38´, po rychlém protiútoku vedeném domácím Novákem, přihrál z levé strany Pazourek na hranici 16 Malatovi, který míč netrefil přesně a akci zakončil slabou střelou k pravé tyči.

V 54´ se po přistrčení míče Vítámvásem téměř od brankové čáry dostal k zakončení u pravé tyče branky Znojma Nedvěd, jeho střela však proletěla podél celé brány a minula i její zadní tyč. V 61´zahrávali domácí přímý kop ze 30 m a přímá střela Malaty jen těsně minula horní roh branky. V 68´ rozehrál roh Slovanu Černý pohotově po zemi do 16 Znojma na volného Pazourka, jehož tečovaná střela přeletěla branku. V 75´ se u levé čáry uvolnil hostující Moravec, odcentroval do 16 Slovanu na nabíhajícího Demjana, jehož nebezpečná hlavička z hranice malého vápna těsně minula levou tyč branky Rosic. V 82´, po několika nepřesných a nedůrazných obranných zákrocích hráčů Slovanu a následném závaru v jejich 16, dotlačil míč do branky hlavou Okleštěk1:1. V 89´ zlikvidoval nadvakrát Zádrapa před dobíhajícím Moravcem nebezpečnou střelu Oklešťka z 25 m. V 90´se po střele Černého a uklouznutí bránícího Malára v 16 Znojma dostal za obranu hostí do vyložené šance Kirschner, jeho střela však trefila pouze nohy vybíhajícího Jíchy.

Již v úterý 27. srpna se fotbalisté “A” týmu představí opět na domácím stadionu, když od 17:00 budou v rámci 2. kola MOL Cupu hostit prvoligovou Sigmu Olomouc. Vstupenky na utkání lze zakoupit v předprodeji v restauraci na stadionu Slovanu.

Kategorie: A tým