Cesta “A” týmu pohárem končí, Sigmě Olomouc podlehl 1:5

Ve 2. kole MOL Cupu měli hráči “A” týmu Slovanu zaděláno na překvapení, když se po gólu Koláčného dostali do vedení, olomoucká Sigma ale ještě do pauzy skóre otočila a ve druhém poločase třemi brankami rozhodla o své výhře 5:1.

FC Slovan Rosice – SK Sigma Olomouc      1:5 (1:2)

Branky: 11. Koláčný – 34. a 62. Zmrzlý, 43. a 59. Nešpor, 81. Tandir

ŽK: 0 – Plšek, Látal

Rozhodčí: Marek – Batík, Dohnálek

Delegát: Vidlák

Diváků: 710

Rosice: Juran – Vítámvás, Zezula (K), Minárčik, Kršák – Koláčný, Nedvěd (60. Selinger) – Sedláček (46. Moučka), Novák, Pazourek (70. Černý) – Kirschner

Olomouc: Buchta – Látal, Štěrba, Jemelka, Zmrzlý – Plšek – Zahradníček, Chytil, Houska (K) (65. Zlatohlávek), Falta (65. Vepřek) – Nešpor (60. Tandir)

Do 2. kola MOL Cupu proti prvoligovému soupeři nastoupil Slovan ve stejné setavě jako v 1. kole proti Velkému Meziříčí. V 10´ pronikl po levé straně hřiště olomoucký Zmrzlý, odcenroval do 16 Slovanu a Nešpor z prostoru penalty vystřelil vysoko nad branku. V 11´ přihrál z levé stany domácí Pazourek do středu hřiště na Kirschera, který předal míč Koláčnému, nabíhajícímu mezi stopery Sigmy, a Koláčný umístěnou střelou podél Buchty vstřelil první branku utkání – 1:0. Ve 14´ vybojoval míč na hranici 16 Sigmy Pazourek a křížnou střelou protáhl Buhtu v brance. Ve 20´po průniku hostí do 16 Slovanu likvidoval Juran u levé tyče střelu Zmrzlého. Ve 22´ po centru hostí z levé strany do 16 Slovanu hlavičkoval u zadní tyče Nešpor těsně vedle branky. Ve 29´ chytil Juran tvrdou střelu Falty z 18 m. Ve 34´ nedosáhl Juran na míč centrovaný z pravé strany hřiště na hranici malého vápna Slovanu, míč propadl až k zadní tyči k volnému Zmrzlému, který přesnou střelou vyrovnal – 1:1. Ve 41´ vyrazil Juran střelu Falty z hranice 16. V následující minutě Juran společně se Zezulou zablokovali další střelu hostí zevnitř 16. Ve 43´ zakončil akci Olomouce, vedenou po levé straně hřiště, z hranice 16 Nešpor a po jeho křížné střele se míč odrazil od zadní tyče podruhé do branky Slovanu – 1:2.

Šanci na vyrovnání měli domácí ve 49´, kdy po průniku Pazourka po levé staně hřiště těsně nedosáhl na jeho přihrávku před branku dobíhající Moučka. V 53´ zastoupil po kombinační akci Sigmy na brankové čáře Jurana Kršák a vykopl míč mířící do sítě. V 55´ pronikl do 16 hostí Kirschner a jeho střelu chytil vyběhnuvší Buchta. V 59´ vstřelil po rohu hostí svoji druhou branku Nešpor1:3. A v 62´ se střelou zevnitř 16 rovněž podruhé prosadil Zmrzlý1:4. Územní převahu hostí v závěru utkání využil ještě v 81´ střelou zevnitř 16 Slovanu Tandir1:5. I přes tuto převahu se hráči Slovanu pokusili o několik brejků, žádný se jim však nepodařilo dotáhnout k zakončení.

Kategorie: A tým