Áčko si vyšláplo na vedoucí Blansko, porazilo ho 1:0

Čtvrtou výhru z posledních pěti utkání slaví fotbalisté “A” týmu Slovanu, když na domácím stadionu porazili Blansko 1:0. O výhře nad vedoucím celkem soutěže rozhodl v úvodu zápasu kapitán Petr Malata.

FC Slovan Rosice – FK Blansko      1:0 (1:0)

Branky: 2. Malata

ŽK: Malata, Novák, Vítámvás – 0

Rozhodčí: Machač – Drozdy, Pfeifer

Delegát: Kordula

Diváků: 470

Rosice: Zádrapa – Minárčik (22. Vítámvás), Zezula, Drbal, Kršák – Selinger, Koláčný (68. Nedvěd) – Černý (83. Daněk), Nedvěd, Pazourek – Malata (K) (69. Kirschner)

Blansko: Doležal – Sedlo (72. Přerovský), Huška (K), Štrbák, Šulek – Ilko, Paděra (46. Buchta), Kopičár (72. Bednář), Urbančok (46. Traore) – Žák, Schwendt (72. Tulaydan)

Dnešní utkání s vedoucím celkem tabulky rozhodli hráči Slovanu výborným vstupem do jeho úvodu. Již ve 2´ podnikli rychlý útok po pravé straně hřiště, kde Novák přihrál dopředu nabíhajícímu Černému, který odcentroval do 16 Blanska a Malata, nabíhající k zadní tyči branky, usměrnil hlavou míč za záda Doležala – 1:0. Ve 13´ protáhl Zádrapu hostující Urbančok, který zahrál přímý kop od levé čáry překvapivě přímo do horního rohu branky a brankář Slovanu vytěsnil míč konečky prstů nad branku. V 18´ po rohu domácích z pravé strany zakončil akci z hranice 16 Blanska Pazourek, nebezpečná střela těsně minula pravou tyč branky. Ve 28´ vystřelil z pravého rohu 16 Slovanu blanenský Žák, křížná střela těsně minula vzdálenější tyč branky. Ve 41´ pronikl po křížném centru do 16 Slovanu Schwendt a po jeho kličce vyběhnuvšímu Zádrapovi odkopával míč před prázdnou brankou Kršák. Ve 44´ unikl hostující obraně po pravé straně Černý, na jeho střílený centr do 16 Blanska dobíhající Malata nedosáhl.

Ve 2. poločase si hosté vytvořili územní převahu, jejich kombinace na polovině Slovanu končily střelami z okolí i zevnitř 16. Vystřelené míče však končily mimo branku nebo v rukou pozorného Zádrapy. S blížícím se koncem utkání se domácí dostávali do brejkových situací.
Největší šanci si vypracovali v 81´, kdy Selinger uvolnil do 16 hostí Kirschnera, který však branku minul.

Příští sobotu zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Vyškova. Výkop utkání je v 15:30.

Kategorie: A tým