“A” tým veze z Tasovic devátou remízu v sezóně

TJ Sokol Tasovice – FC Slovan Rosice     1:1 (1:0)

Branky: 37. Mička – 67. Malata

ŽK: Helebrant, Mička – Makiš, Polák, Malata, Chlup

Rozhodčí: Ságl – Klement, Machač

Diváci: 265

Tasovice: Šebela – Švarc, Mička (K), Helebrant, Čermák – Bula, Veselý, Hrobař (72. Svatoš), Blahoudek, Horáček – Kirschner

Rosice: Balčirák – Vítámvás, Selinger, Polák, Chlup – Makiš (79. Pecha), Havlásek (68. Foral), Lang, Pšikal – Malata (K), Ullmann (90. Těžký)

V pořadí už devátou remízu z osmnácti odehraných kol si v Tasovicích připsali hráči rosického Slovanu, což z nich dělá jednoznačného krále soutěže. Diváci viděli bojovný zápas, v němž Tasovice měly spíše tlak, zatímco rosičtí spoléhali předevšém na brejky. Remíza je však pro oba celky spravedlivá.

Rosičtí vstoupili do utkání velmi dobře, když hned ve 2. minutě dorážel z blízka střelu Pšikala Ullmann, Šebela jej však vychytal. Do další dobré příležitosti se v 6. minutě po samostatné akci dostal Pšikal, jeho střela z vápna ale těsně minula domácí branku. Tasovičtí vyzkoušeli poprvé pozornost Balčiráka v 16. minutě, Helebrantova hlavička mu ale příliš starostí nenadělala. Ten stejný hráč střílel ve 26. minutě nad, o dvě minuty později jeho spoluhráč Kirschner pro změnu vedle. Ve 36. minutě vyslal na domácí branku další střelecký pokus Pšikal, Šebela byl připraven. Tasovice se dostaly do vedení ve 37. minutě, když se po standartní situaci prosadil hlavou pomocí teče Mička1:0.

Domácí povzbuzení brankou do šatny vstoupili do druhé půle aktivně a hned ve 47. minutě obhazoval vyběhnutého Balčiráka Kirschner, míč směřující do branky však vykopl Selinger. V 52. minutě se tatáž situace opakovala, za Balčiráka zasáhl na brankové čáře opět Selinger. Poté rosičtí zvýšili tempo a v 54. minutě mohli po rychlém brejku srovnat, domácí ale zachránil brankář Šebela. V 65. minutě vyslal Chlup do samostatného úniku Malatu, který byl ve vápně sražen Šebelou, rozhodčí však nepochopitelně pokutový kop neodpískal. Namísto toho rozdal rosickým několik žlutých karet za protesty. V 67. minutě však hlavní arbitr po dalším faulu na Malatu s odpískáním pokutového kopu nezaváhal. K míči se postavil sám faulovaný, jehož pokus nejprve Šebela bravurně vyrazil, s následnou Malatovou dorážkou ale neměl šanci – 1:1. Domácí poté hrozili především ze standartních situací, obrana Slovanu je ale do žádné vážnější šance až do konce zápasu nepustila. A tak mohl na druhé straně rozhodnout v 81. minutě Pšikal, který po samostatné akci a následném centru Pechy hlavičkovál sám na malém vápně, svůj pokus naneštěstí poslal pouze do rukavic brankáře Ševeli.

O první jarní vítězství budou rosičtí bojovat v sobotu 4. dubna na vlastním stadionu proti FK Hodonín. Přijďte a podpořte spolu s fanklubem hráče Slovanu!!! Utkání začíná v 15:30.

   

Kategorie: A tým