Ve druhém přípravném utkání porazil “A” tým béčko Jihlavy 4:1

Ve druhém utkání zimní přípravy porazili fotbalisté “A” týmu Slovanu rezervu Jihlavy. Lídr divize D se sice dostal brzy do vedení, rosičtí ale skóre utkání čtyřmi brankami otočili a zaslouženě vyhráli 4:1.

FC Vysočina Jihlava B – FC Slovan Rosice      1:4 (1:1)

Branky: 9. Křišťál – 48. a 77. Malata, 36. Nedvěd, 86. Selinger

Diváků: 50

Jihlava: Lancman – Křišťál, Crha, Pojezný, Pavlík – Lát, Kurtalič, Šteffl, Urbánek, Sargsyan – Růžička (střídali: Mikuška, Novák, John, Jágrik)

Rosice: Zádrapa – Daněk, Zezula, Drbal, Kršák – Koláčný, Novák – Praks (60. Zeman), Nedvěd, Sedláček (46. Selinger) – Kischner (46. Malata)

Ve 2. minutě se povedenou střelou z dálky prezentoval Kršák, míč však proletěl těsně nad břevnem. V 8. minutě vyzkoušel Lancmanovu pozornost Sedláček, domácí brankář jeho střelu z úhlu kryl. O minutu později udeřilo na druhé straně, když si na rohový kop naskočil Křišťál a hlavičkou do protipohybu Zádrapy poslal Jihlavu do vedení – 1:0. Ve 13. minutě mohl rovněž hlavou srovnat Kirschner, Koláčného centr ale nasměroval nad břevno. Ve 32. minutě napřáhl z 20 metrů Koláčný a jeho tvrdá střela proletěla kolem levého horního rohu branky Jihlavy. Vyrovnání přišlo ve 36. minutě, kdy byl na hranici šestnáctky faulovaný Daněk a následný přímý kop zakroutil Nedvěd pod břevno – 1:1.

Krátce po změně stran zblokovala obrana Jihlavy střelu Nováka, míč se odrazil k Malatovi a ten hlavou dostal míč podruhé za zády Lancmana – 1:2. V 54. minutě vyzkoušel Zádrapovu pozornost Křišťál, jeho střela skončila v náručí rosického gólmana. V 57. minutě spálil velkou šanci zvýšit Novák, který zblízka přestřelil branku domácích. V 61. minutě zakombinovali na levé straně Novák s Malatou a prvně jmenovaný našel centrem na zadní tyč nabíhajícího Prakse, který ovšem ve skluzu minul. V 67. minutě si Selinger narazil míč s Malatou a následně z hranice šestnáctky pálil přímo do domácího brankáře. V 74. minutě vystřelil z dálky Růžička, míč ale o kousek branku Zádrapy přeletěl. V 77. minutě se pěknou individuální akcí prezentoval Nedvěd, který pronikl s míčem aždo šestnáctky, tam jej předložil Malatovi a na toho číhala prázdná branka – 1:3. Další pěknou kombinační akci předvedli rosičtí v 86. minutě, kdy míč po trase Novák – Selinger – Nedvěd doputoval opět k Selingerovi, který střelou do odkryté branky uzavřel skóre zápasu – 1:4.

Příští sobotu se “A” tým Slovanu představí v Mikulově, kde se od 10:00 utká s Lanžhotem.

Kategorie: A tým