V prvním jarním kole zvítězil “A” tým nad Sigmou Olomouc B 3:1

V úvodním jarním kole Moravskoslezské fotbalové ligy hostili fotbalisté “A” týmu Slovanu Rosice tabulkového souseda Sigmu Olomouc B. Rosičtí dokázali v obou poločasech vstřelit o jednu branku více než hosté a po výhře 3:1 slaví zisk cenných tří bodů.

FC Slovan Rosice – SK Sigma Olomouc B      3:1 (1:0)

Branky: 12. (PK) Malata, 49. Drbal, 86. Kirschner – 71. Daněk

ŽK: Zezula, Praks – Zlatohlávek, Grygar

ČK: 73. Grygar (Olo)

Rozhodčí: Pochylý – Mrázek, Polák

Diváků: 240

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Kršák – Selinger (80. Koláčný), Nedvěd (64. Kugler) – Praks (86. Daněk), Novák, Pazourek (87. Sedláček – Malata (K) (68. Kirschner)

Olomouc: Trefil – Twardzik (55. Langer), David, Neuer, Beňa – Grečmal (46. Baďura), Spáčil (K), Daněk, Grygar, Šíp – Zlatohlávek

V prvním utkání jarní části soutěže se domácím povedly vstupy do obou poločasů. V 7´ pronikl z pravé strany podél brankové čáry do 16 hostí Černý a po jeho přihrávce na zadní tyč střílel Malata mimo branku. V 9´ po centru zleva zakončil v 16 hostí Praks ve skluzu pouze do rukou brankáře. V 11´ fauloval v 16 Sigmy hlavičkujícího Prakse Twardzik a nařízenou penaltu proměnil Malata1:0. Ve 21´ zahrávala Sigma přímý kop od levého rohu 16 Slovanu, míč mířící po Spáčilově střele do branky srazil nad břevno Drbal. Ve 36´ pronikl z pravé strany do 16 Slovanu hostující Grygar a jeho střílenou přihrávku před branku zachytil Zádrapa. Ve 42´ se v 16 Slovanu dostal k odraženému míči olomoucký Zlatohlávek, ale jeho slabou střelu Zádrapa bez problémů kryl.

Ve 49´ zahrával Slovan přímý kop z 24 m, na míč centrovaný Malatou před branku Sigmy si naběhl Drbal a přesnou hlavičkou z hranice malého vápna zvýšil – 2:0. V 51´ provedli rychlý útok do obrany hostí Malata s Novákem, zakončení Nováka zevnitř 16 skončilo v náručí Trefila. V 58´ po akci hostujícího Langera vedené po pravé straně hřiště nebezpečně vystřelil zevnitř 16 Slovanu Daněk, Zádrapa jeho střelu reflexivně vyrazil nad branku. O dvě minuty později propadl centrovaný míč ke Grygarovi, který z hranice penalty nastřelil břevno. V 61´ se pokusil Malata asi ze 30 m přehodit Trefila, míč proletěl vysoko nad břevnem. Hosté utkání zdramatizovali v 71′, když po jejich kombinaci okolo 16 Slovanu nechala domácí obrana vystřelit Daňka a jeho střela po odrazu od Drbala skončila v brance – 2:1. V 76´ po samostatné akci hostujícího Langera musel zasáhnout u pravé tyče své branky Zádrapa. Uklidnění pro domácí přinesla až 86´, když po rychlém protiútoku dvojice Novák – Kirschner zakončil krásnou akci přesnou střelou Kirschner3:1.

Už v sobotu 14. března se “A” tým představí opět na domácím stadionu, kdy bude od 14:30 hostit druhý tým soutěže Petřkovice.

18kolo MSFL doma petrkovice

Kategorie: A tým