Příprava: “A” tým podlehl o gól Zbrojovce Brno B

Ve čtvrtém přípravném utkání podlehli fotbalisté “A” týmu Slovanu na domácím stadionu juniorce Zbrojovky Brno 1:2. Rosičtí šli díky pěkné brance Nováka po půlhodině hry do vedení, hosté avšak brankami ze závěru prvního poločasu a z úvodu toho druhého skóre otočili.

FC Slovan Rosice – FC Zbrojovka Brno B      1:2 (1:1)

Branky: 27. Novák – 41. Kroutil, 51. Purrini

Rozhodčí: Vostrejž – Julínek, Dorotík

Diváků: 150

Rosice: Zádrapa – Černý (80. Baran), Zezula (46. Drbal), Minárčik, Šíp (46. Vítámvás) – Selinger (46. Kugler), Baran (46. Koláčný) – Praks (13. Dobrovodský (46. Kršák)), Novák, Pazourek (65. Dobrovodský) – Malata (60. Fabuš)

Zbrojovka: Marek – Chyla, Žalud, Kamenský, Papež – Němec, Šmíd, Pyš, Purrini – Slunský, Lhotecký (střídali: Gerneš, Rogožan, Banda, Peška, Bus, Kroutil)

Ve 3. minutě utkání vyzkoušel zpoza velkého vápna Zádrapovu pozornost Lhotecký, míč však skončil metr na břevnem. Ve 12. minutě zahrával Černý přímý volný kop z pravé strany a Zezulovi chyběly za zadní tyči ke skórování centimetry. Ve 14. minutě se po centru Pazourka ocitl ve velké šanci Malata, zblízka ale hlavou zamířil nad. Minutu na to podnikli hosté rychlý protiútok na jehož konci byla tvrdá střela Pyše do tyče. Ve 27. minutě uvolnil Zezula Malatu, který namísto zakončení zvolil přihrávku na lépe postaveného Nováka a ten střelou do odkryté branky poslal Slovan do vedení – 1:0. Ve 32. minutě předvedl po střele střídajícího Kroutila pěkný zákrok Zádrapa a míč vyrazil na roh. Ve 41. minutě nechala obrana domácích za sebou trestuhodně volného Kroutila, který umístěnou hlavičkou z hranice penalty vyrovnal – 1:1. V nastavení první půle se v šestnáctce hostů uvolnil Novák, posadil míč na hlavu Malaty, i tentokrát však rosický kanonýr přestřelil.

Ve 49. minutě mohl rosickým vrátit vedení Koláčný, míč mířící z jeho kopačky do levé šibenice ale Bus vynikajícím zákrokem vytěsnil na roh. V 51. minutě předvedli hosté pěknou kombinační akci, na jejímž konci byla střela Purriniho do protipohybu Zádrapy – 1:2. V 57. minutě hlavičkoval Novák po standardní situaci pouze do připraveného Buse. V 73. minutě zakončil Černý svůj průnik po levé straně střelou vedle. Stejně tak se svojí šancí naložil v 80. minutě Minárčik, který na zadní tyči hlavičkoval do boční sítě. V 84. minutě si vyměnili míč Fabuš s Dobrovodským a druhý jmenovaný poslal míč pouze do náruče Buse. Blízko k vyrovnání byli rosičtí o minutu později, kdy Novákovu akci zakončil zblízka Vítámvás, ani on však mezi tři tyče míč nedostal. A když gólem neskončila ani šance Drbala z poslední minuty, kterou mu připravil Kršák, skončilo utkání výhrou Zbrojovky 2:1.

Ve středu zajíždějí fotbalisté “A” týmu Slovanu do Olomouce, kde se od 17:00 utkají s prvoligovou Sigmou.

5pripravaSigma

Kategorie: A tým