Slovan nestačil na tým Blanska a podlehl 0:3

FK Slovan Rosice – FC Blansko      0:3 (0:1)

Branky: 27′ Jarůšek, 60′ a 88′ Doležel

Rozhodčí: Chabiča František – Soukal Bedřich, Jelínek Lukáš

Diváci: 90

Žluté karty: 29′ Chlup, 83′ Huška, 83′ Malata – 81′ Šplíchal, 83′ Fousek P.

RosiceHoda – Vítámvás (52´ Těžký), Selinger, Polák, Makiš (82´ Foral) – Chlup, Havlásek, Lang (65´ Ullmann), Pšikal – Malata, Huška

Napajedla: Juran – Gromský, Fousek Radim, Müller, Šíp – Jarůšek, Fousek Přemysl, Bubeníček, Nečas (71´ Šplíchal) – Trtílek, Doležel. (89´ Zouhar)

Ani v dnešním domácím utkání nedokázali domácí hráči bodovat a potvrdili tak nepříznivou jarní bilanci získávání bodů na domácím hřišti. Přestože si v průběhu utkání, především v jeho druhém poločase, vypracovali poměrně hodně šancí, žádnou z nich neproměnili. Naproti tomu byli hráči Blanska velmi produktivní a svoje příležitosti plně zužitkovali. Úvod utkání byl vyrovnaný a odehrával se mezi oběma šestnáctkami. Domácí poprvé zahrozili ve 22´, kdy střelu Pšikala z přímého kopu od levé autové čáry vytáhl z pod břevna brankář Juran. Ve 24´, po kombinaci domácích hráčů Chlup, Malata, Pšikal středem hřiště,0 pronikl Pšikal do 16 Blanska, střelou však pouze trefil nohy Jurana a následnou dorážku dobíhajícího Havláska stačila obrana zblokovat. Ve 27´ poprvé udeřili hosté. Po pravé straně postupoval Trtílek, v úrovni 16 přihrál do středu hřiště Jarůškovi, který přesnou střelou k levé tyči poprvé překonal Hodu. Ve 35´ bylo utkání z důvodu kolapsu a následného zranění jednoho z diváků na delší dobu přerušeno. Po jeho opětovném zahájení si až do konce poločasu žádnou příležitost obě mužstva nepřipravila. Do druhého poločasu nastoupili s větším nasazením domácí hráči. Ve 49´ pronikl za obranu hostí po pravé straně Chlup, přihrál do 16 a zakončení akce z hranice malého vápna odvrátila obrana hostí na roh. Po rohovém kopu skončil míč z hlavy domácích hráčů na tyči a následná dorážka branku minula. V 55´ kombinovali středem hřiště Huška s Malatou a střela Malaty z hranice 16 těsně minula levou tyč branky. V 58´ zahrával z levé strany přímý kop Pšikal a míč nebezpečně směřující na branku obrana Blanska s obtížemi odvrátila. V 62´ zopakovali hosté brankovou situaci s 1. poločasu, když po akci vedené tentokrát po levé straně hřiště a přihrávce před 16 zakončil střelou přesně k pravé tyči Doležel. Po obdržené brance ještě domácí hráči snahu o zisk bodů nevzdali. V 67´ po přímém kopu Pšikala z 35´ propadl míč na hranici malého vápna k nohám Poláka, který však z vyložené pozice branku přestřelil. V 75´, po centru z levé strany hřiště, skončila hlavička domácích z hranice malého vápna v rukou Jurana. Skóre utkání uzavřel v 88´ Doležel, který se po chybě Hušky při rozehrávce před 16 domácích zmocnil míče, postupoval sám na branku a přesnou střelou obstřelil vybíhajícího Hodu.

Kategorie: A tým