“A” tým Slovanu letos poprvé padl, s Kroměříží prohrál 2:1

Přestože fotbalistům “A” týmu vyšel vstup do utkání a po brance Krejčího se brzy ujali vedení, hosté z Kroměříže díky zlepšenému výkonu a dvěma výstavním trefám skóre otočili a po výhře 2:1 si z Rosic odvážejí tři body.

FC Slovan Rosice – SK Hanácká Slavia Kroměříž      1:2 (1:1)

Branky: 5. Krejčí – 38. Sklenář, 57. Lhotecký

ŽK: Dobrovodský, Koláčný, Šenk, Novák – Červenka, Dočkal, Cupák, Tiahlo, Matoušek, Dostál

Rozhodčí: Volek – Mayer, Nápravník

Delegát: Peřinka

Diváků: 270

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Krejčí, Vítámvás (57. Šíp) – Koláčný (77. Sedláček), Selinger – Dobrovodský (52. Praks), Novák, Pazourek (77. Šenk) – Fila (57. Buchta)

Kroměříž: Dostál – Vyhlíd, Houser, Tiahlo, Jeleček – Plecitý (46. Lhotecký), Sklenář (55. Votava), Matoušek (K), Cupák, Červenka (71. Machálek) – Surynek (86. Novotný)

Ve 4´ utkání byl před 16 hostí faulován domácí Fila. Přímý kop přibližně z 22 m rozehrál Koláčný centrem do prostoru penalty, kde jej usměrnil hlavou do branky Kroměříže Krejčí1:0. Ve 20´ zahráli hosté rohový kop, po kterém se míč dostal až k levé tyči Zádrapovy branky k nabíhajícímu Surynkovi, který z ostrého úhlu tuto tyč trefil. Ve 33´ po rohu domácího Pazourka hlavičkoval Zezula pouze do náruče Dostála. Ve 38´ faulovali domácí před vlastní 16 Cupáka. Proti přesně mířené střele z přímého kopu zahrávaného Sklenářem z oblouku před 16 neměl Zádrapa šanci zasáhnout – 1:1. Ve 43´ se po centru Pazourka dostal k Zakončení Koláčný, jeho střelu z levé strany 16 však hostující brankář stačil vyrazit. V nastavení 1. poločasu musel Zádrapa v pádu likvidovat nebezpečný centr směřující z levé strany na hranici brankoviště.

Ve 48´ postupoval na branku Slovanu vystřídavší Lhotecký, kterého až na hranici 16 zastavil vracející se Vítámvás. V 57´ zakončil postupný útok hostí, vedený po pravé straně hřiště, z hranice 16 Slovanu Lhotecký, který obstřelil Zádrapu přesnou střelou k zadní tyči – 1:2. V 63´ zakončoval po rychlém útoku hostí z hranice velkého vápna Červenka, obrana Slovanu jeho střelu zblokovala nad branku. Domácí si největší příležitost k vyrovnání vypracovali v nastaveném čase utkání, kdy po rohovém kopu hlavičkoval domácí Buchta těsně nad branku Kroměříže.

V příštím týdnu zajíždějí rosičtí dvakrát do Velkého Meziříčí, kde se nejprve představí ve středu od 18:00 v utkání 1. kola MOL Cupu a v sobotu v 10:15 pak v rámci 3. kola MSFL.

Kategorie: A tým