“A” tým pokračuje na vítězné vlně, Vratimov porazil 1:0

Těsnou výhrou 1:0 skončilo utkání 8. kola MSFL mezi Rosicemi a Vratimovem. O svém čtvrtém vítězství v řadě rozhodli rosičtí  po půlhodině hry, kdy se prosadil Selinger.

FC Slovan Rosice – FC Vratimov      1:0 (1:0)

Branka: 34. Selinger

ŽK: Vítámvás – Chlopek, Dziuba, Igbinoba, Ožvolda

Rozhodčí: Zaoral – Tomanec, Drozdy

Delegát: Volf

Diváků: 180

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (86. Šenk), Zezula, Krejčí (89. Drbal), Buchta – Koláčný (72. Šíp), Novák – Černý (K), Selinger, Pazourek (72. Praks) – Přerovský (86. Fila)

Vratimov: Střalka – Varadi (58. Ptáček), Demianenko (77. Baďura), Igbinoba, Hruška (82. Mikulenka) – Dziuba, Ožvolda (K) – Hladík, Klejnot, Chlopek (58. Hajnoš) – Teplý

Domácí vstoupili do utkání aktivně. Ve 4. minutě sklepl Přerovský míč Koláčnému, který zpoza velkého vápna pálil nad. V 7. minutě rozehrál Buchta rychle přímý kop na Selingera, ten prošel mezi dvěma obránci do šestnáctky, svoji následnou střelu ale poslal přímo do rukavic Střalky. Hosté poprvé zahrozili ve 20. minutě, kdy po faulu na pronikajícího Chlopka zahrával přímý kop Ožvolda, jeho střelu z 22 metrů Zádrapa kryl. Ve 30. minutě utekl po pravé straně Černý, přihrávkou na zadní tyč našel Koláčného, který pálil z voleje vedle levé tyče. Klíčový okamžik utkání přišel ve 34. minutě, kdy se po centru Přerovského a následném závaru v šestnáctce Vratimova dostal k míči Selinger a zblízka poslal Slovan do vedení – 1:0. Hosté odpověděli o dvě minuty později, kdy centr z levé strany zakončil Klejnot, Zádrapa byl však opět na správném místě a hlavičku hostujícího záložníka chytil. Ve 43. minutě pronikl po pravé straně do hostující šestnáctky Černý, jeho zakončení ovšem postrádalo větší razanci.

Druhý poločas nabídl divákům hodně bojovný fotbal s minimem šancí na obou stranách. V 52. minutě zkoušel Zádrapu překvapit technickou střelou Dziuba, míč z jeho kopačky proletěl metr kolem pravé tyče. V 57. minutě zahrával rohový kop z pravé strany Přerovský, následná hlavička Krejčího skončila mimo branku. Oba hráči si celou situaci zopakovali v 85. minutě, kdy Přerovského roh prodloužil hlavou Černý, Krejčímu ale k zakončení na zadní tyči scházely centimetry. Hosté si největší příležitost k vyrovnání připravili v 86. minutě, kdy se po centru Ožvoldy a přihrávce Teplého ocitl sám před Zádrapou střídající Baďura, z malého vápna však branku přestřelil.

V příštím kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu Slovanu do Štok, kde se v neděli od 10:15 utkají s Vysočinou Jihlavou B.

Kategorie: A tým