Áčko zůstavá na jaře doma stoprocentní, Velmez porazilo 1:0

I ve druhém jarním domácím mistrovském utkání dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu naplno bodovat, když o těsné výhře nad Velkým Meziříčím rozhodl po necelé hodině hry Přerovský.

FC Slovan Rosice – FC Velké Meziříčí      1:0 (0:0)

Branky: 54. Přerovský

ŽK: Přerovský – Komínek, Bouček, Mucha

ČK: 71. Komínek (VM)

Rozhodčí: Marek – Nápravník, Slabý

Delegát: Briksa

Diváků: 260

Rosice: Zádrapa – Praks, Zezula, Drbal (K), Buchta – Koláčný, Novák – Dobrovodský (77. Kršák), Selinger, Fila (69. Pazourek) – Přerovský (90. Kozel)

Velké Meziříčí: Kolář – Bouček (82. Vašíček), Mucha (K), Komínek, Sysel – Dolejš, Puža, Demeter P., Šuta (65. Nedvěd), Demeter R. – Plichta (65. Malata Mir.)

Ve 4. minutě odvrátila obrana Meziříčí roh Přerovského přímo ke Koláčnému, který zpoza šestnáctky zamířil do levého horního rohu Kolářovy branky, hostující brankář však míč dokázal vyrazit. V 11. minutě se před pokutovým územím šikovně uvolnil Přerovský, jeho střelu z otočky mířící k pravé tyči Kolář opět zneškodnil. Hosté hrozili především po stranách přes Dolejše a R. Demetera a ve 33. minutě podnikli oba zmínění rychlý protiútok, na jehož konci byla přihrávka Dolejše a zblokovaná střela R. Demetera z prostoru penalty. Ve 39. minutě nacentroval Buchta na hlavu Nováka, ten nabil Selingerovi, který z dobré pozice pálil vedle pravé tyče. Největší šanci první půle si rosičtí vytvořili ve 42. minutě, kdy se po rohovém kopu Přerovského dostal k zakončení Zezula, jeho střelu mířící pod břevno ale Kolář vynikajícím zákrokem vytěsnil na roh.

V 56. minutě už se domácí dočkali, když se na levé straně šikovně uvolnil Selinger, následně poslal do šestnáctky přesný centr na Přerovského, který hlavičkou k levé tyči nedal Kolářovi šanci zasáhnout – 1:0. Hosté odpověděli v 58. minutě, kdy si R. Demeter vyměnil míč s Šutou, jeho následnou střelu z hranice velkého vápna ale Zádrapa bez větších problémů kryl. V 71. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučený Komínek, což paradoxně možná více pomohlo hostům než domácím. Rosičtí si sice příležitosti k navýšení náskoku vytvořili, míč však na svých kopačkách drželi více hráči Meziříčí. V 75. minutě scházely Dobrovodskému ke skórování centimetry, když nedosáhl na zadní tyči na centr Přerovského. Střela Nováka z 81. minuty skončila metr nad břevnem. V 84. minutě odvrátila obrana Slovanu rohový kop přímo na kopačku R. Demetera, který bez přípravy pálil tvrdě, ale přímo do rukavic Zádrapy. O minutu později mohl definitivně rozhodnout Selinger, který se po akci Přerovského s Koláčným řítil sám na Koláře, branku však minul.

V dalším kole se fotbalisté “A” týmu představí na hřišti Uničova. Utkání se hraje v neděli od 10:15.

Kategorie: A tým