“A” tým splnil povinnost a nepříjemnou Jihlavu B porazil 2:1

Souboj šestých Rosic s poslední Jihlavou B měl být jasnou záležitostí, nicméně opak byl pravou a domácí se kvůli rychlému gólu hostů a jejich kvalitnímu výkonu na výhru pořádně nadřeli. Nakonec však papírový favorit slavil těsnou, nicméně zaslouženou výhru 2:1 a v tabulce se vrátil zpět na 5. místo.

FC Slovan Rosice – FC Vysočina Jihlava “B”      2:1 (1:1)

Branky: 36. Koláčný, 69. (PK) Přerovský – 2. Christodoulou

ŽK: Novák – Ritter

Rozhodčí: Rygl – Mayer, Nápravník

Delegát: Boček

Diváků: 210

Rosice: Zádrapa – Černý (K) (83. Kršák), Zezula, Vítámvás, Praks – Koláčný, Novák – Přikryl (62. Drbal), Selinger (62. Sedláček), Fila (30. Pazourek) – Přerovský

Jihlava: Lancman – Fila, Mikuška (K), Christodoulou, Němeček – Walter (46. Křehlík), Chocholatý (81. Miška), Ritter, Vacek (64. Araujo), Novák (73. Jiroušek) – Savi

Úvodní minuty zápasu patřily hostům, kteří v 1. minutě podnikli rychlý protiútok po levé straně, na jehož konci byla přihrávka Chocholatého na Vacka, který zblízka vyprášil rukavice Zádrapy. O minutu později už se hosté prosadili, když rohový kop Vacka zakončil přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči Christodoulou0:1. Ve 27. minutě našel Vacek centrem zleva Chocholatého, jehož akrobatickou střelu mířící k levé tyči Zádrapa kryl. Domácí brzká inkasovaná branka očividně zaskočila a do tempa se začali dostávat až po půlhodině hry. Ve 30. minutě zakončil Praksův centr Černý, střelou z voleje ale branku minul. Vyrovnat mohli rosičtí o dvě minuty později, kdy po závaru v malém vápně Jihlavy vyrazil Lancman nejprve dorážku Přerovského a následně předvedl další fantastický zákrok při dorážce Pazourka z bezprostřední blízkosti. Ruce nad hlavu zvedali hráči Slovanu i ve 34. minutě, kdy Praksův centr vrátil před branku Přikryl a Přerovský hlavičkou do protipohybu překonal Lancmana, za něho však na brankové čáře zaskočil Novák. Ve 36. minutě už se domácí dočkali, když pěknou kombinační akci Selingera s Pazourkem zakončil střelou do prázdné branky Koláčný1:1. Ve 42. minutě napřáhl zpoza velkého vápna Praks, jeho tvrdou střelu Lancman vyrazil.

V 58. minutě se po rohovém kopu Pazourka a zákroku Lancmana dostal míč k Vítámvásovi, který v pádu střelou přes hlavu trefil pravou tyč. V 66. minutě navedl středem hřiště míč Novák, jeho střela skončila vedle levé tyče. V 68. minutě vyslal Sedláček pasem za hostující stopery do úniku Přerovského, kterého v šestnáctce při zakončení fauloval Mikuška a domácí dostali výhodu pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný a přesto, že si Lancman na míč sáhl, šel Slovan do vedení – 2:1. Přerovský mohl přidat svoji druhou branku v 79. minutě, kdy se po přihrávce od Prakse ocitl před Lancmanem, ten ale jeho střelu z úhlu efektivním zákrokem vychytal. Pojistku se nepodařilo přidat ani výborně hrajícímu Sedláčkovi, který v 87. minutě po přihrávce Nováka orazítkoval pravou tyč.

Další utkání sehrají fotbalisté “A” týmu Slovanu až za 14 dnů, kdy budou doma hostit na jaře výborně hrající Znojmo. Utkání se hraje v sobotu od 16:30.

Kategorie: A tým