“A” tým Slovanu si proti Hlučínu připsal třetí výhru v řadě

Kvalitní fotbalovou podívanou nabídlo utkání 29. kola MSFL mezi pátými Rosicemi a čtvrtým Hlučínem, ve kterém rozhodli domácí v poslední čtvrthodině o své výhře 2:0.

FC Slovan Rosice – FC Hlučín      2:0 (0:0)

Branky: 78. Praks, 90+1. Přikryl

ŽK: Přerovský, Kršák – Lapeš

ČK: 89. Holzer (Hlučín)

Rozhodčí: Volek – Silný, Ehrenberger

Delegát: Vidlák

Diváků: 160

Rosice: Zádrapa – Praks, Zezula, Drbal, Buchta – Koláčný (74. Fila), Novák – Černý (K) (74. Přikryl), Selinger (87. Kršák), Sedláček (57. Pazourek) – Přerovský (87. Kozel)

Hlučín: Lapeš – Wala, Plesník, Holzer, Wolf (70. Lehnert (85. Hasala)) – Praus, Buchvaldek – Dostál (70. Ptáček), Mládek (60. Zajíček), Moučka – Lokša (K)

Jako první zahrozili v 7. minutě domácí, když Přerovský hlavičkoval po centru Černého do rukavic Lapeše. Podobným způsobem skončila střela Moučky ze 17. minuty, tentokrát se ale činil domácí Zádrapa a střelu hostujícího záložníka z velkého vápna kryl. V téže minutě se na opačné straně ocitl po centru Přerovského ve velké šanci Selinger, zblízka však hlavičkoval přímo do Lapeše. V 19. minutě předvedl fantastický zákrok Zádrapa, který vytěsnil Lokšovu střelu mířící do levé šibenice na roh. Ve 21. minutě pálil zpoza šestnáctky Praus, jeho pokus skončil metr nad. Neúspěšně skončila o minutu později i střela Buchvaldka z 20 metrů, která postrádala větší razanci a Zádrapa s ní tak neměl příliš práce. Povedenou pasáž zakončili hráči Hlučína ve 24. minutě pěknou kombinační akcí, na jejímž konci byla střela Mládka vedle levé tyče. Minutu na to se po zákroku Plesníka na Sedláčka dožadovali domácí penalty, píšťalka sudího Volka ale zůstala němá. Ve 31. minutě hlavičkoval Plesník po rohovém kopu vedle levé tyče. Ve 36. minutě zahrávali rosičtí přímý kop z dobré pozice, Zezula na centr Černého na zadní tyči nedosáhl.

V 51. minutě měli výhodu přímého kopu z nebezpečné pozice pro změnu hosté a Lokša povedenou střelou pořádně protáhl Zádrapu. V 53. minutě pálil Buchvaldek po rohovém kopu z hranice velkého vápna tvrdě, ale vysoko nad. V 57. minutě mohli jít domácí do vedení, když se míč po centru Prakse dostal k osamocenému Sedláčkovi, toho však fantastickým zákrokem vychytal Lapeš. V 67. minutě se po centru Buchty a hlavičce Selingera dostal k zakončení Černý, jeho pokus přes hlavu skončil metr nad břevnem. V 70. minutě zakončil kombinační akci rosických střelou nad Praks. V 77. minutě odcentroval zprava Přerovský, Praks na zadní tyči přeskočil jednoho z obránců a přestože Lapeš předvedl další vynikající zákrok, hlavičku krajního obránce Slovanu vyrazil až za brankovou čárou – 1:0. V 81. minutě se parádní střelou z 18 metrů prezentoval Přerovský, Lapeš se opět činil a míč mířící do levé šibenice vyrazil na roh. Přerovský to znovu zkoušel v 83. minutě, ani tentokrát však brankáře Hlučína nepřekonal. Pojistku mohl po chybě Plesníka přidat v 84. minutě Fila, který se ocitl sám před Lapešem, hostující brankář výborným zákrokem udržel svůj tým ve hře. V 89. minutě fauloval Holzer pronikajícího Filu a z ruky sudího Volka viděl červenou kartu. Následný přímý kop Prakse Lapeš kryl. V první minutě nastavení předvedlo trio střídajících hráčů Slovanu parádní akci, kdy Kozel zatáhl středem hřiště míč, následně přihrál do úniku Filovi, který naservíroval před branku přihrávku Přikrylovi a ten definitivně pojistil výhru Rosic – 2:0.

Po třech domácích výhrách v řadě čeká na fotbalisty “A” týmu těžké venkovní dvojutkání, které začnou rosičtí středečním zápasem na hřišti Sigmy Olomouc B. Výkop utkání je v 17:00.

Kategorie: A tým