“A” tým Slovanu jede z Olomouce bez bodu, Sigmě podlehl 2:1

Předehrávané 34. kolo MSFL mezi vedoucí Sigmou Olomouc “B” a rosickým Slovanem nabídlo divákům atraktivní fotbalovou podívanou, ve které zvítězili domácí 2:1 a dvě kola před koncem soutěže slaví postup do Fotbalové národní ligy.

SK Sigma Olomouc “B” – FC Slovan Rosice      2:1 (1:0)

Branky: 40. (PK) Sláma, 68. Zifčák – 73. Fila

ŽK: Zifčák – Zezula, Koláčný

Rozhodčí: Dudek – Svoboda, Hanák

Delegát: Zahradníček

Diváků: 150

Olomouc: Stoppen – Slavíček, David (K), Bednár, Sláma – Hadaš (69. Uriča), Matoušek (74. Bukhal), Fabiánek, Langer (90. Fiala), Šíp (69. Galus) – Zifčák

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Drbal (78. Dobrovodský), Praks – Buchta, Novák – Přikryl (78. Kršák), Koláčný, Kozel (58. Fila) – Přerovský

Ve 3. minutě pronikl po pravé straně do šestnáctky Slovanu Matoušek, jeho střelu z úhlu vyrazil Zádrapa na roh. Rosičtí odpověděli v 6. minutě akcí Přikryla s Kozlem, kterou Praks zakončil střelou z nad břevno. O minutu později přihrál Koláčný do šance Přikrylovi, ten sám před Stoppenem zvolil místo zakončení přihrávku na Přerovského, kterou obrana domácích odvrátila. V 11. minutě pálil zpoza šestnáctky tvrdě Matoušek, Zádrapa jeho pokus vyrazil. Ve 20. minutě vystihli rosičtí chybnou rozehrávku domácích a na konci rychlé akce byla Přerovského střela vysoko nad. Ve 33. minutě se po přihrávkách Kozla a Přerovského dostal k zakončení Koláčný, který pro změnu pálil vedle. Ve 27. minutě zakončil Koláčný po přihrávce od Přerovského daleko přesněji, Stoppen byl ale na správném místě a míč ukryl do svých rukavic. Ve 29. minutě odcentroval z levé strany Sláma a k zakončení na zadní tyči se dostal Slavíček, který těsně minul levou tyč Zádrapovy branky. Ve 38. minutě se po rychlém protiútoku rosických a přihrávce Nováka ocitl v dobré pozici Koláčný, jeho střela proletěla metr nad pravou šibenicí. O minutu později posoudil na druhé straně hlavní rozhodčí souboj Buchty s Langrem k nelibosti rosických jako penaltový a nabídnutou možnost přetavil Sláma nekompromisní střelou k pravé tyči ve vedoucí gól Sigmy – 1:0.

Druhé dějství nabídlo divákům ještě více šancí než to první. Ve 47. minutě naservíroval Matoušek pod sebe míč Hadašovi, Zádrapa ale předvedl vynikající zákrok a střelu domácího záložníka nohou vykopl. V 55. minutě odvrátila obrana Slovanu míč přímo na kopačky Matouška a ten střelou bez přípravy orazítkoval pravou tyč. V 57. minutě ztratili rosičtí před šestnáctkou Sigmy míč a za necelých 10 vteřin pálil na druhé straně Šíp z úhlu do spojnice Zádrapovy branky. Ještě v téže minutě mohl po zaváhání Bednára vyrovnat Přerovský, jeho lob sice Stoppena přeletěl, branku však o kousek minul. V 60. minutě přihrál Buchta za obranu Filovi, který z otočky nastřelil levou tyč. V 67. minutě přihrál Buchta na pravou stranu Přikrylovi, na jeho střílený centr Přerovský v pádu nedosáhl. O minutu později udeřilo na druhé straně, když akci 2 na 2 vyřešil Matoušek přihrávkou na lépe postaveného Zifčáka, který prostřelil Zádrapu – 2:0. V 71. minutě si na pravé straně vyměnili míč Uriča se Slavíčkem, prvně jmenovaný si ale vylámal zuby na skvěle chytajícím Zádrapovi. V 74. minutě vrátil rosické zpět do hry o body střídající Fila, který si zprava navedl míč a přesnou střelou k bližší tyči překonal Stoppena – 2:1. Naději na bodový zisk udržel hostům v 81. minutě Zádrapa, který opět tváří v tvář vychytal Uriču. V 85. minutě měl na kopačce vyrovnání Přerovský, jeho střelu z otočky ale vytěsnil Stoppen nad břevno. V závěru utkání sice rosičtí zatlačili domácí před vlastní branku, víc než závar v nastavení ale z tlaku nevytěžili a tak domácí mohli po závěrečném hvizdu slavit nejen výhru, ale i postup do 2. ligy.

V neděli se fotbalisté “A” týmu Slovanu představí na hřišti Baníku Ostrava “B”. Začátek utkání na Bazalech je v 10:15.

Kategorie: A tým