V poháru jdeme přes HFK Olomouc dál. Přivítáme Sigmu!!!

V prvním kole Poháru České pošty přivítali fotbalisté Slovanu třetiligový HFK Olomouc a díky brance Ondřeje Přichystala ze 67. minuty zvítězili 1:0. Ve druhém kole tak budeme na vlastním stadionu hostit prvoligovou Sigmu Olomouc.

FC Slovan Rosice – 1.HFK Olomouc     1:0 (0:0)

Branky: 67. Přichystal

Rozhodčí: Vostrejž – Nejezchleb, Hanáková

Diváci: 150

ŽK: 59. Huška – 78. Kucharčuk

Rosice: Zádrapa – Drbal, Selinger, Huška, Chlup – Moučka (75. Rybníček), Lang, Havlásek, Fojtík (89. Těžký) – Přichystal (90. Hibš), Malata (K)

HFK Olomouc: Mucha – Kucharčuk, Kotouč, Lysoněk (K), Kováč – Šteigl, Tögl, Bernard, Šuba (86. Bořil) – Hornich (56. Buček), Danis

Slovan začal utkání aktivně a soupeře z HFK Olomouc přehrával. V 11. minutě vyslal Huška přesným pasem za obranu do samostatného úniku Malatu, jeho střelu ale Mucha výborným zákrokem zlikvidoval. O dvě minuty později se Mucha opět blýskl skvělým zákrokem proti střele Selingera z hranice šestnáctky, vyražený míč sice dostal do branky Moučka, bohužel ale z ofsajdového postavení. Hosté si první vážnější šanci vytvořili až ve 38. minutě, kdy se po rychlém protiútoku dostali až do vápna Slovanu, obrana domácích si ale dokázala poradit a uklidit míč do zámezí.

I začátek druhé půle začali lépe rosičtí, které mohl poslat ve 48. minutě do vedení po rohovém kopu Drbal, jeho hlavička ale těsně minula levou tyč hostující branky. V 67. minutě se Slovan konečně dočkal, když po přesném centru z pravé strany přeskočil Přichystal hostujícího Muchu a jeho hlavička skončila i přes snahu olomouckých obránců těsně za brankovou čárou – 1:0. V 69. minutě mohlo být srovnáno, Danisova rána ale skončila pouza na pravé tyči Zádrapovy svatyně. Krátce na to mohl do dvougólového vedení poslat Slovan Havlásek, jeho rána z bezprostřední blízkosti ale skončila i s pomocí teče těsně mimo. Do konce utkání už si žádný z týmů vyloženou šanci nevypracoval a Slovan tak dotáhl utkání do těsného, ale zaslouženého vítězného konce.

Ve druhém kole Poháru České pošty se tak fanoušci rosického Slovanu můžou těšit na prvoligového soupeře v podání Sigmy Olomouc.

Přístí týden čekají “A” tým dvě přípravná utkání, když se nejprve ve středu utkají doma se Spartou Brno (18:00) a v sobotu pak v generálce přivítají MFK Vyškov (10:30).

 

Kategorie: A tým