“A” tým mužů zakončil sezónu výhrou 2:1 nad Uherským Brodem

V posledním kole mistrovské sezóny 2021/2022 dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu otočit nepříznivý poločasový výsledek a před skvělou domácí diváckou kulisou zvítězili nad Uherským Brodem 2:1.

FC Slovan Rosice – ČSK Uherský Brod      2:1 (0:1)

Branky: 69. Kršák, 80. Koláčný – 45+1. (PK) Josefík

ŽK: Novák – Lorenc

Rozhodčí: Denev – Mayer, Malimánek

Delegát: Hulcký

Diváků: 210

Rosice: Zádrapa – Černý (K), Zezula, Drbal (59. Kršák), Praks (22. Sedláček (79. Dobrovodský)) – Buchta, Novák – Přikryl (59. Fila), Koláčný, Kozel (59. Pazourek) – Přerovský

Uherský Brod: Jícha – Lorenc, Vrága (K), Pavlíček – Flasar, Gettler (69. Malenovský), Venený, Šmatelka (69. Michalec), Mančík (89. Zámečník) – Josefík, Strachoň

V 10. minutě pronikl Černý po pravé straně hřiště až před Jíchu, hostující brankář reflexivním zákrokem tvrdou střelu kapitána Slovanu vyrazil. Ve 12. minutě zakončil rohový kop Přerovského hlavou Novák, Jícha ale dalším výborným zákrokem změnu skóre nepřipustil. Ve 20. minutě pálil po přihrávce Nováka tvrdě bez přípravy Černý, jeho pokus zpoza šestnáctky skončil vedle pravé tyče. Ve 31. minutě odcentroval z levé strany Koláčný, Kozlova hlavička skončila těsně vedle. Ve 33. minutě se činil opět Jícha, který konečky prstů vytěsnil Koláčného střelu mířící k pravé tyči na roh. Po něm se k zakončení dostal Zezula, zblízka ale netrefil ideálně míč. Ve 38. minutě se po přihrávce Kozla ocitl v dobré palebné pozici Přikryl, z 12 metrů ale pouze vyprášil rukavice hostující brankáře. V poslední minutě prvního poločasu posoudil hlavní sudí zákrok Buchty na Flasara jako penaltový a přestože Zádrapa pokutový kop Josefíka vyrazil, proti jeho dorážce už byl bezmocný – 0:1.

V 54. minutě zakončil kombinační akci domácích Koláčný, jeho střelu z prostoru penalty zblokoval jeden z bránících hráčů na roh. V 63. minutě zakončil rychlý protiútok hostů Strachoň, Zádrapa jeho střelu vyrazil ke Gettlerovi, před kterým stála odkrytá branka, druhému gólu Broďanů ale na brankové čáře zabránil Kršák. V 68. minutě zkusil zdálky štěstí Černý, jeho tečovaná střela proletěla metr vedle pravé tyče. Následný roh Přerovského odvrátili hosté k Černému, jehož střílenou přihrávku poslal Kršák pohotovou střelou pod břevno – 1:1. V 75. minutě scházely Přerovskému po centru Fily na malém vápně k zakončení centimetry. V 77. minutě vyslal Zádrapa z výkopu do úniku Přerovského, ten tísněný jedním z obránců branku přestřelil. V 80. minutě přihrál Novák mezi obránce Koláčnému, který křižnou střelou k levé tyči rozhodl o výhře Rosic – 2:1.

62ea4f30-3fbc-4535-b920-aab6847dbf6e

Kategorie: A tým