V Blansku jsme neuhlídali začátky poločasů

První porážku v nové sezóně si na své konto připsali fotbalisté rosického Slovanu, když ve třetím kole nestačili na FK Blansko a podlehli mu na jeho půdě 3:0. Hlavním strůjcem blanenského úspěchu byl Petr Švancara, který dvě branky dal a na třetí přihrál.

FK Blansko – FC Slovan Rosice     3:0 (1:0)

Branky: 7. a 51. Švancara, 71. Jarůšek

ŽK: 0 – 39. Selinger, 73. Makiš, 75. Malata

Rozhodčí: Klement – Šula, Vejtasa

Diváci: 663

Blansko: Juran – Gromský, Šplíchal, Müller, Šíp – Jarůšek (86. Kratochvíl), Kugler, Fousek, Nečas (79. Chloupek) – Trtílek (48. Jukl), Švancara

Rosice: Zádrapa – Rybníček, Selinger, Huška, Drbal – Fojtík (52. Moučka), Lang (58. Makiš), Havlásek, Chlup – Přichystal (69. Pecha), Malata (K)

Lepší vstup do utkání měli domácí, když v 7. minutě využili nepřesnou rozehrávku Slovanu, Švancara postupoval z úhlu do vápna a nakonec k překvapení všech namísto centru volil lob, který zapadl přesně k levé tyči Zádrapovy branky – 1:0. Po obdržené brance se sice snažili rosičtí držet míč na svých kopačkách a diktovat tempo hry, jejich snahu ale často narušovala nepřesná rozehrávka a jednoduché ztráty míče. Domácí těchto chyb dokázali především zásluhou Švancary využívat a podnikat smrtící protiútoky. Naštěstí Trtílek v 15. ani Nečas ve 45. minutě Zádrapu překonat nedokázali. Rosičtí mohli srovnat ve 35. minutě, když se Přichystal řítil sám na Jurana, domácího brankáře sice obešel, prázdnou branku ale minul.

Podobně jako v prvním poločase se Blansku vydařil i vstup do druhé půle. V 51. minutě odvrátila hostující obrana přihrávku Švancary pouze zpět k nohám zkušeného forvarda, jenž se prokličkoval až před Zádrapu a obloučkem navýšil vedení domácích – 2:0. To Slovan donutilo přidat ještě více na aktivitě, z čehož pramenilo několik nebezpečných akcí před Juranovou brankou. Se všemi si ale domácí defenziva v čele s brankářem dokázala poradit. A tak místo kontaktní branky udeřilo na druhé straně. Do otevřené obrany Rosic vnikl v 71. minutě Švancara, předložil míč nabíhajícímu Jarůškovi a ten výstavním obloučkem překonal Zádrapu potřetí – 3:0. Ve zbytku utkání už si žádný z týmů vyloženou šanci nevypracoval a tak zápas skončil jednoznačným výsledkem 3:0 ve prospěch domácích.

Prohru z Blanska budou moct odčinit hráči Slovanu v sobotu (29.8), kdy od 16:30 hostí na vlastním stadionu Slovan Havlíčkův Brod.

Kategorie: A tým