Slovan Rosice vs. Sigma Olomouc – postupují olomoučtí

Ve druhém kole Poháru FAČR přivítali rosičtí fotbalisté prvoligovou Sigmu Olomouc, která po výhře 5:0 postupuje do dalšího kola. Sympatický výkon hráčů Slovanu pokazily dvě branky hostů z úplného závěru utkání.

FC Slovan Rosice – SK Sigma Olomouc     0:5 (0:2)

Branky: 7. (pen.), 30. a 89. Ordoš, 48. Chorý, 90. Rolinc

ŽK: 17. Havlásek – 0

Rozhodčí: Machálek – Pochylý, Vysloužil

Diváci: 650

Rosice: Zádrapa – Rybníček, Selinger, Havlásek (77. Přichystal), Drbal – Fojtík, Huška, Dvořák (62. Lang), Makiš (46. Chlup) – Moučka, Malata (K)

Olomouc: Buchta –  Šindelář, Rajnoch (K), Hála, Vepřek – Petr (46. Zahradníček), Cana, Houska, Navrátil (57. Moulis) – Chorý (77. Rolinc), Ordoš

Ve 2. kole MOL Cupu se na rosickém stadionu překvapení nekonalo a ligová Sigma bez větších problémů divizní Slovan porazila. Hosté se do domácích hráčů “pustili” ihned od úvodu utkání. Již ve 3´ vystřelil z 18 m těsně vedle levé tyče olomoucký Petr a v 6´ si na svoje konto připsal Zádrapa první dva zákroky. Skóre se poprvé měnilo v 7´, kdy Ordoš proměnil penaltu nařízenou za faul domácího stopera Havláska – 0:1. Další standardní situaci zahrávali hosté v 18´, technická střela Petra z přímého kopu z oblouku před 16 skončila v rukou Zádrapy. Ve 30´ využili hosté nepřesností v rozehrávce domácích, Hála z pravé stany hřiště přihrál do 16 před branku a Ordoš umístil s přehledem míč k levé tyči branky – 0:2. Ve 34´ se poprvé dostali do šance hráči Slovanu, když se po útoku vedeném po pravé straně dostal ke střele z dobré pozice z hranice 16 hostí Dvořák, mířil však vedle pravé tyče. Ve 42´ vysunuli hosté za obranu Slovanu Petra, který si před 16 zpracoval vysoký míč a tváří v tvář Zádrapovi branku minul. 

Výsledek si hosté pojistili ve 48´, kdy z pravé strany přihrál do 16 Slovanu Hála a Chorý těsně podél pravé tyče prostřelil Zádrapu – 0:3. V 65´ se před olomouckého Buchtu dostal Chlup, brankář mu ale včasným vyběhnutím šanci zlikvidoval. V 73´ a 74´ nastřelili hosté nejprve tyč a následně břevno branky Slovanu a v 75´ chytil Zádrapa na brankové čáře vyloženou šanci Chorému. Hráči Slovanu se snažili o zkorigování nepříznivého stavu. V 84´ nádherně vystřelil z 25 m Přichystal, bohužel pro Slovan pouze do pravé tyče olomoucké branky. A v 86´ si Přichystal naběhl na hranici 16 na centrovaný míč a tísněn obráncem hlavičkoval těsně vedle levé tyče. Snaha o vstřelení alespoň čestné branky však stála hráče Slovanu přijatelný výsledek. V posledních dvou minutách neuhlídali rychlé útoky Sigmy, kdy v 89´ završil hattrick Ordoš0:4 a v 90´ uzavřel účet zápasu Rolinc0:5.  

Kategorie: A tým